R.S. | 25. 1. 2023, 08:32

Po zgodovinski zmagi Mikaele Shiffrin so se oboževalci brez milosti spravili na Lindsey Vonn

Instagram/mikaelashiffrin/Twitter/Pslmanianew/fotomontaža

Mikaela Shiffrin je osvojila 83. zmago v karieri in tako premagala dosežek Lindsey Vonn. Pa ji je upokojena smučarka res privoščila? Številni menijo, da to ni tako ...

Mikaela Shiffrin je postala prva alpska smučarka v zgodovini, ki je na tekmah svetovnega pokala v alpskem smučanju osvojila 83 zmag. Američanka se je novega podviga veselila na veleslalomu na Kronplatzu (Plan de Corones) v italijanskih Dolomitih. Z zmago je premagala dosežek Lindsey Vonn, ki je leta 2019 končala kariero z 82 zmagami. Zdaj Shiffrinova zaostaja le še za legendarnim Ingermarjem Stenmarkom, ki je kariero sklenil s 86 zmagami. 

Čestitala ji je tudi Vonnova

38-letna Vonnova je zaradi poškodbe pred štirimi leti končala kariero. Želela je uloviti rekord Ingermarja Stenmarka, a je morala priznati premoč. Že takrat je dejala, da bo njen rekord (82 zmag) po vsej verjetnosti premagala Shiffrinova, zdaj pa se je to uresničilo. Na družbenih omrežjih ji je čestitala za dosežek: "Čestitke, Mikaela. Še en mejnik."

Posnetek zaslona

Oboževalce ni prepričala

Vonnova velja za izredno tekmovalno osebo, ki le stežka prizna poraz. Tudi po koncu kariere se ukvarja s smučanjem, pred kratkim je kot prva ženska v zgodovini presmučala smukaško progo Streif, kjer so si že mnogi smučarji polomili kosti in vezi. Zaradi svoje tekmovalnosti pa mnogi menijo, da njene čestitke Shiffrinovi niso bile iskrene. Prav tako so bili mnogi veseli, da je najboljša smučarka vseh časov postala Mikaela Shiffrin. 

"Čestitke, Mikaela Shiffrin, da si s svojo 83. zmago prehitela Lindsey Vonn. Bil je že čas, da s prestola potisnemo to neprijetno osebo," se je glasil eden izmed tvitov, na katerega se je odzvala Vonnova. "Očitno sem zelo nepriljubljena. Raje se med seboj spodbujajmo, namesto da se kritiziramo. Ponosna sem na Mikaelo. Nisem pa ponosna na tvoj komentar in prepričana sem, da bi imela Mikaela podobno mnenje. Lepo se imej," je zapisala upokojena smučarka. 

"Tišina Lindsey Vonn o Mikaelini zmagi pove več kot tisoč besed," se glasi drug komentar, na katerega se je odzvala Vonnova. "Mislim, da si zamudil nekaj korakov. Srečna in ponosna sem na Mikaelo."

Nista prijateljici

Znano je, da si Američanki nista najbližje. "Nisva pogosto v stiku, vendar sva se slišali, ko je umrl njen oče in ko je pred kratkim umrla moja mama. Pisala sem ji za novo leto in ji čestitala za Semmering (Shiffrinova je prejšnji mesec v avstrijskem središču zmagala na treh zaporednih tekmah, op. a.) ter ji rekla, da se veselim gledati, da bo podrla vse rekorde," je Vonnova povedala za The Denver Post.  

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord