R.S. | 4. 3. 2023, 11:49

Izvrstna Ilka Štuhec tik pod stopničkami, globus Sofii Goggia

Profimedia

Slovenska šampionka je ponovno pokazala, da je v odlični formi. Na predzadnjem smuku sezone je zasedla četrto mesto, v smukaškem seštevku pa drugo mesto. 

V Kvitfjellu na Norveškem je bil na sporedu osmi smuk za svetovni pokal alpskih smučark. Na startnem seznamu je bilo 46 smučark, med njimi tudi Slovenka Ilka Štuhec, ki se je na progo Olympiabakken pognala s startno številko 10 in na koncu zasedla četrto mesto (+0.61). 

Profimedia

Presenetljivo je zmagala Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie, drugo mesto je zasedla Italijanka Sofia Goggia, tretje pa Švicarka Corinne Suter. Norveška je tako dočakala prvo smukaško zmago v svetovnem pokalu za dekleta. 

Zagotovljeno drugo mesto v smukaškem seštevku

Goggia je z drugim mestom potrdila svoj še četrti smukaški mali kristalni globus. Štuhčeva bo sezono končala kot druga najboljša smukačica sezone. Na osmih smukih je zbrala 451 točk, 209 točk manj kot Goggia. Italijanka Irena Curtoni (308) na tretjem mestu ne more ogroziti srebra, ki bo v Andori pripadlo Štuhčevi.

Sedem tekem pred koncem sezone pa se je razpletel tudi boj za skupno zmago v svetovnem pokalu alpskih smučark. Američanka Mikaela Shiffrin, ki je tekmo končala na petem mestu, je potrdila svoj peti veliki kristalni globus, drugega po vrsti. Izzivalke niti teoretično ne morejo več ogroziti prevlade ameriške šampionke.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord