J. B. | 5. 1. 2023, 10:25

Legendarni Nemec zgrožen nad nagrado za skakalke v Ljubnem: "Obrača se mi želodec!"

Profimedia

Eden najboljših smučarskih skakalcev vseh časov je brez milosti udaril po lovoriki, ki jo v Sloveniji vsako leto podelijo zmagovalki silvestrske turneje.

Najboljše smučarke skakalke so se tudi v tej sezoni pomerile na tako imenovani silvestrski turneji, ki so jo skupaj organizirali Avstrijci in Slovenci. Dve tekmi sta bili na sporedu v Beljaku, dve v Ljubnem, na koncu je glavno nagrado osvojila Eva Pinkelnig. Avstrijka je domov odnesla ček za 20.000 evrov in posebno lovoriko - zlato sovo. 

Kaj naj bi bilo to?

Toda prav omenjena zlata sova je močno razhudila Svena Hannawalda, legendarnega Nemca, ki je v svoji 11 let dolgi karieri smučarskega skakalca slavil 18 zmag. Hannawald je eden tistih, ki zagovarjajo uvedbo novoletne turneje tudi za ženske. Toda če bo ideja zaživela, kar naj bi se zgodilo v sezoni 2024/25, bo najkrajšo potegnila prav silvestrska turneja. Hannawald je kot enega od razlogov, zakaj je po njegovem težko razumljivem mnenju silvestrska turneja zgrešena ideja, navedel prav pokal v obliki zlate sove.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Pinkelnig (@eva.pinkelnig)

"Že sam pokal je dober pokazatelj, da stvari ne 'štimajo'. Zlata sova? Kaj naj bi to bilo? Obstajajo še številne druge ptice, ki letijo bolj graciozno kot pa ta nočna in okroglasta reč. To je tisto, zaradi česar se tudi meni obrača želodec," sočnih besed ni izbiral Hannawald.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol