J. B. | 6. 4. 2023, 15:28

Legendarni skakalec se pri petinštiridesetih vrača: "Počutim se kot majhen otrok, ki se odide igrat na hrib"

Profimedia

Eden največjih zvezdnikov priljubljene športne discipline se bo spet vrnil na štartno zaletišče.

Kar 108-krat je stal na zmagovalnih stopničkah, od tega 36-krat na najvišji, dvakrat je bil zmagovalec svetovnega pokala, petkrat svetovni prvak. Z odličjem se je okitil na dveh olimpijskih igrah in bil čisto pravi zvezdnik smučarskih skokov. Toda časi, ko je navduševal, so že zdavnaj mimo. Od svetovnega pokala se je poslovil leta 2018, toda zdaj je stara ljubezen spet potrkala na njegova vrata. In Janne Ahonen jih je na široko odprl.

Legendarni skakalec iz Lahtija na Finskem je obelodanil, da bo tudi letos sodeloval na državnem prvenstvu, ki bo na sporedu 14. in 15. aprila.

Jane Ahonen se je za naslov državnega prvaka potegoval že lani, čeprav je leta 2018 poudaril: "Nikdar več ne bom sodeloval v nobenem tekmovanju." A zarečenega kruha se poje res veliko in Ahonen ni izjema.

Profimedia

"Če želim tekmovati na državnem prvenstvu, to lahko storim. Enako sem storil že lani, čeprav bolj za zabavo. Nikoli nisem rekel, da sem odnehal," je pojasnil že 45-letni športnik in dodal: "Ko pride spomladansko vreme in posije sonce, se počutim kot majhen otrok, ki se odide igrat na hrib. Seveda ne vemo, ali bo med tekmovanjem v Rovaniemiju res sijalo sonce. Obstaja možnost deževnega ali vetrovnega vremena in bo vse postalo bedno in dolgočasno. Držim pesti za lepo vreme."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol