J. B./STA | 24. 1. 2023, 14:30

Ljubljanski klub postregel z odmevno novico, slabi rezultati so sodu izbili dno (Olimpija išče novega)

YouTube/HK Olimpija/posnetek zaslona

Skalp velikega rivala in osvojeni naslov državnega prvaka ni bil dovolj. "Oklepniki na drsalkah" iz slovenske prestolnice so ostali brez svojega vodje.

Mitja Šivic ni več trener Olimpije, je ljubljanski hokejski klub sporočil v izjavi za javnost. Obenem ekipo zapušča tudi kanadski branilec Carl Neill, ki se seli v nemško ligo DEL. Šestindvajsetletni Neill je v tej sezoni lige ICEHL na 36 tekmah dosegel šest golov in 18 podaj. V državnem prvenstvu ni igral.

"Dejstvo je, da smo poskušali več različnih stvari, kako se dvigniti na takšen ali drugačen način, in ocenil sem, da je trenutno moj odhod z mesta glavnega trenerja najboljši način za ekipo, da naniza boljše rezultate," je v izjavi dejal nekdanji slovenski reprezentant in zdaj 43-letni trener.

Mitja Šivic je z Olimpijo v tej sezoni razširjenega avstrijskega prvenstva lige ICEHL na 36 tekmah zabeležil 11 zmag ob 25 porazih. Ljubljanska zasedba je trenutno na 12. mestu med 13 ekipami v ligi.

Slovenski državni prvaki, v finalu so v prvi polovici januarja z 2:0 v zmagah premagali večne tekmece Sij Acroni Jesenice, so nazadnje nanizali pet zaporednih porazov v ICEHL.

Odločitev spoštuje, a mu ni vseeno

"Odločitev Mitje Šivica spoštujem, a mi ni vseeno. Skupaj smo nizali velike uspehe, gradili zgodbo na dolgi rok in prepričan sem, da se naše poti še križajo. Mitji se zahvaljujem za njegovo energijo, zavzetost in vodenje ekipe. Carl pa je dobil res odlično ponudbo iz Nemčije in pri koraku naprej v karieri ga nismo želeli ovirati. Za nas je to dokaz, da smo delali dobro," je o obeh kadrovskih spremembah dejal predsednik kluba Miha Butara.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HK SŽ Olimpija (@hksz_olimpija)

Iz kluba so dodali, da bo današnjo tekmo rednega dela v ICEHL med Olimpijo in Salzburgom v Hali Tivoli vodil pomočnik trenerja Matic Kralj. Začela se bo ob 19.15. V klubu sicer že iščejo nove okrepitve na igralskih mestih in so že začeli pogovore s kandidati za glavnega trenerja, so še zapisali v izjavi za javnost.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.