R.S. | 12. 2. 2023, 13:03

Miha Hrobat je na svetovnem prvenstvu le za 24 stotink sekunde zgrešil medaljo!

Instagram/Miha Hrobat

Za slovenski uspeh dneva je poskrbel 28-letnik. "Končno sem naredil vožnjo brez napak, kar sem že dlje ponavljal. Sem presrečen," je povedal Hrobat. 

Marco Odermatt je postal svetovni prvak v smuku, za 25-letnika je to prva medalja na svetovnih prvenstvih. Drugo mesto je zasedel Aleksander Aamodt Kilde, ki je za Odermattom zaostal 48 stotink. Tretje mesto je presenetljivo zasedel Kanadčan Alexander Cameron

Odlično je nastopil Miha Hrobat, ki je končal na osmem mestu. Za tretjim mestom je zaostal zgolj 24 stotink sekunde.

V zgornjem delu je bil Hrobat previden, v preostalih delih pa je proti večini začel pridobivati. "Končno sem naredil vožnjo brez napak, kar sem že dlje ponavljal. To je dober izid sploh glede na moj supeveleslalom. Sem presrečen. Proga mi ustreza, tehnično je dovolj zahtevna, ni veliko drsalnih delov. A celo sezono dobro nastopam, sezone še ni konec. Malo se bom spočil, potem pa naprej," je za MMC povedal Hrobat.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miha Hrobat (@mihahrobat)

Ostali Slovenci niso bili tako uspešni. Martin Čater je smučal slabo, saj je zaostal skoraj štiri sekunde, ob prihodu v cilj je bil zadnji. Na koncu je zasedel 35. mesto. Nejc Naraločnik se prav tako ni izkazal, zasedel je 31. mesto.  

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord