J. B. | 3. 12. 2022, 19:43

Na pragu zgodovinskega uspeha: pogumni najstnici se žal ni izšlo, toda Slovenija vseeno slavi odličen podvig

Profimedia

Lahko bi bilo še boljše, toda kljub vsemu je bilo odlično. Bravo, Slovenke!

Nemška smučarska skakalka Katharina Althaus (260,1 točke) je zmagovalka tretje tekme za svetovni pokal v norveškem Lillehammerju. Na srednji skakalnici je za skoraj deset točk premagala vodilno v skupnem seštevku Avstrijko Evo Pinkelnig (250,2). Od Slovenk je bila s petim mestom najboljša Urša Bogataj (238,0).

Bogataj je imela v odličnih pogojih v prvi seriji težave pri doskoku, a je v drugi popravila vtis in iz devetega mesta napredovala na peto.

"Z današnjo tekmo sem zadovoljna, s skoki prav tako. Škoda doskoka. Glede na trenutno stanje je bilo danes to super. Moram biti s tem zelo zadovoljna. Stanje je bilo prej slabše," je po tekmi dejala Bogataj. Najboljša Slovenka po prvi seriji Nika Prevc, bila je na drugem mestu, je v finalu zapravila lepo priložnost za zmago in na koncu končala na sedmem mestu (236,6 točke).

"Danes sem prvič imela zelo dobro izhodišče po prvi seriji. Škoda za drugi skok, sem pa zelo vesela, da vem, da znam kazati dobre skoke. Hkrati sem ponovila najboljšo uvrstitev v karieri in tega sem zelo vesela," pravi komaj 17-letna Prevc.

Velik napredek

Nika Križnar, najboljša Slovenka s četrtim in sedmim mestom s prve tekme v poljski Wisli, je zadržala osmo mesto iz prve serije (235,1). Tudi Križnar je bila s tekmo zadovoljna. "Nisem še čisto tam, kjer si najbolj sama želim, a zdi se mi, da sem glede na včerajšnji trening in kvalifikacijski skok naredila velik napredek. Vem pa, da morem še več in upam, da to pokažem že jutri na veliki skakalnici, ki mi leži malenkost bolj," je dodala.

Profimedia

Točke za svetovni pokal je z 21. mestom osvojila še Ema Klinec (205,5). Brez finala je ostala Katra Komar, ki je zasedla 38. mesto (84,6). Že v kvalifikacijah je s 43. mestom obstala Maja Vtič.

Dober ekipni uspeh je razveselil tudi trenerja Zorana Zupančiča. "Tri tekmovalke v deseterici. Malenkost smo že tipali stopničke. Vseeno pa žal še malenkost neizkušeni, najmlajši Niki Prevc ni uspel ta preboj na stopničke, a vseeno danes sedmo mesto. Peto mesto Urše Bogataj in osmo mesto Nike Križnar je super ekipni izplen," je povedal Zupančič. V nedeljo bo ob 16.30 na veliki skakalnici še ena preizkušnja.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ