J. B./STA | 19. 11. 2022, 13:32

Nasmejana Ana! Primorka že na prvem slalomu nove sezone poskrbela za dobro voljo med Slovenci

Instagram/Ana Bucik/Profimedia/fotomontaža

V Leviju na Finskem so se smučarke prvič merile v slalomu, za slovensko zadovoljstvo je poskrbela Ana Bucik.

Mikaela Shiffrin je zmagovalka uvodnega slaloma za svetovni pokal alpskih smučark. Američanka je osvojila svojo peto zmago v Leviju na Finskem. Švedinja Anna Swenn Larsson (+0,16) je bila druga, Slovakinji Petri Vlhovi (+0,20) je pripadlo tretje mesto. Najboljša Slovenka Ana Bucik (+1,21) je bila šesta, Neja Dvornik pa 23. (+3,51).

Mikaela Shiffrin je vpisala 75. zmago v svetovnem pokalu, 48. slalomsko. Vodilna po prvi vožnji Lena Dürr iz Nemčije je v finalu ostala celo brez stopničk na četrtem mestu.

V Leviju, ki se nahaja v polarnem krogu v božičkovi deželi, bo v nedeljo na sporedu še drugi ženski slalom. Po odpadlem veleslalomu v Söldnu in odpovedi tekem v Zermattu in Lech/Zürsu sta slaloma na Finskem prvi tekmovalni preizkušnji alpskih smučark v sezoni svetovnega pokala 2022/23.

Tretja Slovenka Anja Oplotnik svojega prvega nastopa ni kronala z uvrstitvijo v finalno vožnjo. Debi na črni progi je s startno številko 66 po napaki končala z velikim zaostankom 12,32 sekunde na zadnjem, 61. mestu med tekmovalkami, ki so prvo vožnjo končale v cilju. To je bil njen tretji start v svetovnem pokalu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord