P.M. | 7. 3. 2023, 15:48

Nekdanji olimpijski prvak se je zbudil iz kome, poročila o njegovem stanju so zelo skopa

Instagram/Roman Kostamarov

Za 45-letnikom, ki je bil v svoji športni karieri olimpijski, svetovni in evropski prvak, so težki tedni.

Nekdanjemu olimpijskemu prvaku v umetnostnem drsanju Romanu Kostomarovu, ki je v paru s Tatjano Navko leta 2006 na olimpijskih igrah v Torinu osvojil zlato odličje, so zaradi gangrene pred tedni amputirali obe roki in nogi, nato pa je doživel še dve možganski kapi.

Bolje, a ni še zunaj nevarnosti

Nesrečnega Kostomarova so zaradi pljučnice v bolnišnico sprejeli že pred slabima dvema mesecema in ga priključili na ventilator. Do gangrene je prišlo po težavah z umetnim predihavanjem, po možganskih kapeh je pristal v komi. Ruski mediji so v preteklih dneh pisali, da je njegovo zdravstveno stanje zelo resno, možnosti, da se izvleče iz najhujšega, da je vse manj. Kot kaže, se bo vendarle izvlekel, vendar bodo posledice izjemno hude. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Роман Костомаров (@kostomarovroman_)

“Moral se bo naučiti živeti drugače, kar bo zanj velik udarec, saj so mu kot drsalcu noge pomenile vse," je, kot navaja Sportklub, dejal njegov nevropsiholog Bibigul Kušaljev.

Si bo sploh lahko psihično opomogel?

Ključno podporo drsalcu zagotavlja njegova žena Oksana Domnina, ki je ves čas ob njem. Kljub temu bo potrebno ogromno časa in volje, da bo lahko po vsem, kar se mu je zgodiko, prišel k sebi, dodaja Kušaljev.

Profimedia

Večino časa je pri zavesti, vendar njegova leva roka spet postaja modra in se odmiranje tkiva nadaljuje, navaja omenjeni športni portal. Zato se zdravniki bojijo, da gre ponovno za sepso ter da smrtna nevarnost še ni povsem mimo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord