L. P. | 19. 1. 2024, 12:45

Nika Prevc iskreno spregovorila o svoji neverjetni želji

Instagram/ekipa_sn

Umirjena in tiha smučarska skakalka Nika Prevc letos navdušuje s svojimi uspehi v smučarskih skokih. V sebi skriva neverjetno željo po uspehu … 

18-letna Nika Prevc sledi svojim trem bratom in niza uspeh za uspehom. Je tiha in umirjena športnica, kljub temu pa v sebi skriva močno željo po uspehu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nika Prevc (@nikaprevc)

"Da sem se začela ukvarjati s smučarskimi skoki, je bilo nekaj povsem običajnega, saj so skakalci tudi moji trije bratje Peter, Domen in Cene," je povedala za revijo Lady in dodala, da ko so oni že trenirali in skakali na pravih skakalnicah, si je svojo zgradila kar pred domačo hišo in na njej skakala še preden je začela hoditi v šolo.

Prevčeva je za omenjeno revijo pojasnila, da se ji je zdelo povsem samoumevno, da bo smučarske skoke trenirala tudi sama. "Ko so starši vozili na treninge moje brate, sem se jim, ko sem bila dovolj stara, pridružila še sama."

Prav tako je brate poslušala med pogovori o skokih in se na tak način naučila marsikaj že preden je začela sama skakati. "Med pogovori sem izvedela marsikaj zanimivega, tako da sem na skakalnico prišla že kar dobro tehnično podkovana," je pojasnila Prevčeva.

Za omenjeno revijo je dejala tudi, da se dobro zaveda, da je skakalni šport sestavljen iz vzponov in padcev. "Danes si na vrhu, že jutri pa se kaj hitro lahko znajdeš na dnu."

Njene izjave mnogi kritizirajo

Prevčeva je v središču pozornosti tudi zaradi svojih izjav, ki jih daje medijem po tekmah. In čeprav so Slovenci veseli in ponosni na uspehe skakalke, pa mnogi kritizirajo njene izjave po koncu tekem.

Nika Prevc

Nika Prevc

TV SLO 2/posnetek zaslona

Smučarska skakalka namreč pogosto ne ve, kaj bi povedala v pogovorih z novinarji po koncu tekem. "Saj ne vem, kaj bi povedala. Vse sem pokazala na tekmi," je za slovensko nacionalno televizijo v Garmisch-Partenkirchnu takoj po drugem slavju v svetovnem pokalu povedala Prevčeva.

Večkrat je poudarila, da zmaguje za šalo, da so skoki nekaj lahkega. "Trenutno se mi zdi zmagovati precej preprosto," je dejala po zadnjem zmagoslavju v Beljaku. "Skoki mi uspevajo."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol