Uredništvo | 17. 1. 2024, 19:03

Slovencem je dobro kazalo, a so tekmo morali prekiniti

Profimedia

Skakalci so se že začeli meriti na posamični tekmi moškega svetovnega prvenstva.

Prva serija tekme za svetovni pokal je bila zaradi premočnega vetra pred zadnjimi desetimi smučarskimi skakalci prekinjena in nato odpovedana. Lovro Kos (116,4 točke) je bil kot najboljši Slovenec tedaj drugi. Žak Mogel (110,3) je bil deseti, Timi Zajc (100,9) 25., Peter Prevc (95,9) pa 30. Anže Lanišek ni nastopil.

Ko je bil kot tretji Slovenec na vrsti Kos, so bili na čelu štirje Poljaki. Kos je presegel 100 m (100,5) in zaostal le za Dawidom Kubackim, ki je imel 0,8 točke prednosti.

Veter, ki se je vrtinčil, je pihal tudi s prek 15 kilometri na uro na skakalnici, ki nima niti umetne niti naravne zaščite ob naletu. Najdaljša je bila prekinitev pred nastopom zadnje deseterice najboljših v seštevku pokala, ko je pred tem veter podrl tudi reklamni pano na zaletnem mestu. Tik pred tem je v zalo slabih pogojih le 85 m skočil Peter Prevc. Serija je do prekinitve potekala skoraj dve uri.

Tokrat ni šlo, veter je bil premočen.

Naslednja tekma je na programu v soboto popoldne, v Zakopanah je predvidena ekipna tekma, dan prej, v petek, pa bodo kvalifikacije za nedeljsko posamično tekmo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol