Uredništvo | 17. 1. 2024, 15:01

Skrb vzbujajoče novice: slovenska smučarska skakalka ima zdravstvene težave (vrača se domov)

Profimedia

Tekmovanje bodo naše skakalke nadaljevale brez nje.

Slovenska ženska reprezentanca v smučarskih skokih bo japonsko turnejo nadaljevala brez Eme Klinec, ki se skupaj z glavnim trenerjem Zoranom Zupančičem predčasno vrača v Slovenijo. "Obveščam vas, da je morala Ema Klinec zaradi zdravstvenih težav zapustiti Japonsko. Pri vrnitvi v domovino jo spremlja glavni trener slovenske ženske reprezentance v smučarskih skokih Zoran Zupančič. Naloge glavnega trenerja bo tako na tekmah v Zau prevzel njegov pomočnik Anže Lavtižar," so v tančico skrivnosti zavitem in skopem sporočilu za javnost zapisali pri Smučarski zvezi Slovenije. V naslednjih dneh bodo javnost obvestili o možnostih nastopa Eme Klinec na domačih tekmah svetovnega pokala, ki bosta na Ljubnem ob Savinji 27. in 28. januarja 2024, so še dodali pri Smučarski zvezi Slovenije.

Ema Klinec ima zdravstvene težave, zaradi katerih predčasno končuje turnejo.

Ema Klinec ima zdravstvene težave, zaradi katerih predčasno končuje turnejo.

Profimedia

Petindvajsetletnica je sicer v letošnji zimi po desetih tekmah svetovnega pokala osvojila 330 točk in v skupni razvrstitvi zaseda sedmo mesto, poroča Sportklub. Najboljši izid je dosegla decembra, ko je v Engelbergu v Švici osvojila drugo in tretje mesto.

Žiga Živulovič jr./BOBO

Slovenska ženska reprezentanca se bo morala znajti brez nje

Žensko skakalno karavano ta konec tedna čaka nastop še na drugi postaji v deželi vzhajajočega sonca. Po Saporu bodo tekmovalke v petek, soboto in nedeljo nastopile v Zau, kjer se bosta odvili dve posamični in superekipna tekma.

Na vseh treh preizkušnjah bo slovenska reprezentanca očitno nastopila v okrnjeni zasedbi. V četrtkovih kvalifikacijah se bodo za nastop na petkovi tekmi tako potegovale le tri Slovenke, in sicer Nika Križnar, Nika Prevc in Katra Komar.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol