Uredništvo | 29. 1. 2024, 12:43

Orli na stopničkah niso pozabili na poškodovanega Laniška: poglejte, s kakšno gesto so se mu poklonili

Profimedia

Slovenski skakalni kvartet, ki je včeraj na svetovnem prvenstvu v poletih na avstrijskem Kulmu ubranil ekipni naslov iz Vikersunda 2022, ni pozabil na poškodovanega Anžeta Laniška, ki si je lani skupaj z bratoma Prevc in Zajcem delil zmagovalni oder.

"Anže, mi smo s tabo," so na list papirja zapisali in ga ob podelitvi kolajn zlatega leska na svetovnem prvenstvu v poletih držali naši orli Timi Zajc, Lovro Kos ter Peter in Domen Prevc, ki so poskrbeli za enajsto slovensko odličje na prvenstvih letalcev, od tega že četrto zlato. Poleg dveh zaporednih ekipnih zmag sta naslov prvaka osvojila še Robert Kranjec (2012) in Peter Prevc (2016).

Profimedia

Naši orli pa so letos v reprezentanci pogrešali Anžeta Laniškasaj si je tik pred prvenstvom na treningu v Planici poškodoval koleno, okrevanje pa bo predvidoma trajalo dva meseca.

Poleg poklona na stopničkah se ga je Peter Prevc spomnil tudi pri svojem nastopu - na skakalnici je nosil čelado, na kateri je bila nalepka žabe s skakalnimi smučmi. Žaba je vzdevek, ki ga je Lanišek pridobil že v vrtcu in se ga drži še danes.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol