STA/Uredništvo | 28. 1. 2024, 15:30

Naši orli so vladarji neba! Slovenci ubranili naslov svetovnih prvakov v poletih (kakšna predstava!!)

Profimedia

Lovro Kos, Peter Prevc, Domen Prevc in Timi Zajc so na Kulmu ponovili dosežek iz Vikersunda in se še drugič zapored okitili z naslovom svetovnih prvakov v poletih.

Slovenija je na 28. svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu kljub temu, da je že prej ostala brez poškodovanega Anžeta Laniška, slavila na ekipni tekmi in še drugič zapored osvojila naslov svetovnega prvaka! Z zlatim so se okitili Lovro Kos, Peter Prevc, Domen Prevc in Timi Zajc. Za Slovenijo so osvojili še 11. kolajno na SP letalcev, od tega četrto zlato. Poleg ekipnega zlata izpred dveh let sta bila prvaka še Peter Prevc (2016) in Robert Kranjec (2012).

Slovenski kvartet je zbral 1615,4 točke. Na drugem mestu so končali Avstrijci s svetovnim prvakom Stefanom Kraftom, ki so zaostali za 26,5 točke, tretji pa so bili Nemci s 65,5 točke zaostanka. Skakalci bodo sezono nadaljevali že prihodnji konec tedna, ko bodo na sporedu skoki v Willingenu.

To je še druga kolajna za Slovenijo na tem prvenstvu, saj je Zajc na posamični tekmi osvojil bron. Kljub kolajni je bil 23-letnik v soboto razočaran, saj je po dveh petkovih serijah vodil z veliko prednostjo, v tretji, ko je nastopil v zelo zahtevnih razmerah, pa je izgubil boj s Kraftom in z Nemcem Andreasom Wellingerjem.

Več sledi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord