N. Vo. | 7. 2. 2024, 12:17

Kariera izjemnih uspehov in bajnega zaslužka: koliko je v žep pospravil Peter Prevc? (Številka je osupljiva)

Profimedia

Peter Prevc, ki je včeraj naznanil slovo od smučarskih skokov, je v svoji uspešni karieri med drugim tudi obogatel. 

Slovenski smučarski skakalec Peter Prevc, ki je v svojem športu pustil neizbrisen pečat, se bo po končani sezoni v Planici upokojil. S svojimi izjemnimi dosežki, med katerimi izstopa 12 medalj na velikih tekmovanjih in slovenski rekord s skokom dolžine 250 metrov, se Prevc poslavlja ne le kot športnik, ampak tudi kot eden izmed finančno najuspešnejših v svoji panogi.

V sezoni 2015/2016 je Peter Prevc dosegel vrhunec svoje kariere, ne le s športnimi uspehi, ampak tudi z zaslužkom. V tej sezoni je samo z nagradami za uvrstitve zaslužil 264.750 evrov, skupni znesek njegovih nagrad skozi kariero pa presega 1,28 milijona evrov. Večino tega zneska, natančneje 1.276.454 evrov, je Prevc zaslužil v petnajstih zimskih sezonah svetovnega pokala, dodatnih 21 tisoč evrov pa je prišlo zaradi uspehov v poletni veliki nagradi, poroča Sportklub.

Poleg nagrad, ki jih je Prevc prejel od Mednarodne smučarske zveze, so pomemben del njegovih prihodkov predstavljale tudi nagrade za olimpijske uspehe, ki so mu jih podelili Olimpijski komite Slovenije in pristojno ministrstvo. Tako je za svoje dosežke na olimpijskih igrah skupaj prejel več kot 137.750 evrov.

Profimedia

Čeprav podrobnosti o Prevčevih sponzorskih pogodbah ostajajo neznane, je jasno, da je bil finančni uspeh njegove kariere odraz tako njegove športne odličnosti kot tudi povečevanja nagradnih skladov v smučarskih skokih skozi leta. Njegova kariera je bila sicer finančno zelo uspešna, a nagradni skladi, ki so na voljo danes, nakazujejo, da bi bila lahko še bolj donosna, če bi njegovi največji uspehi prišli pozneje v karieri.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol