J. B. | 29. 3. 2023, 10:19

Peter Prevc razkril posledice grozljivega padca: "V vretencu je nekaj počenega na treh delih, zato se mora ..."

Profimedia

Pred vrati je Planica, ki pa bo letos po dolgem času minila brez legendarnega skakalca iz Dolenje vasi. 

V dolini pod Poncami je vse nared za športni spektakel leta. Najboljši smučarji skakalci so ogreti za zaključek svetovnega pokala v Planici, ki pa bo po dolgem desetletju prvič minil brez Petra Prevca. Odlični Slovenec je že vse od domačega nordijskega svetovnega prvenstva na stranskem tiru.

Žiga Živulović jr. /Bobo

Po grozljivem padcu na Bloudkovi velikanki v domačem okolju v miru okreva in celi rane, tokratno dogajanje v Planici pa kakopak spremljal v vlogi gledalca in navijača slovenskih orlov.

Peter Prevc je v pogovoru za Sportklub priznal, da mu počitek po svoje celo godi, čeprav - kot se je izrazil - poklic "kavč selektorja" niti po naključju ni preprost.

"Je zelo naporno. Dopoldne je moško in žensko alpsko smučanje, nato še moški in ženski smučarski skoki, vmes se vrine še biatlon. Za nogomet sploh ni časa. A nisem strog selektor, sem zelo človeški," je v smehu dejal Peter Prevc in v nadaljevanju spregovoril tudi o resnejših zadevah. Recimo svojem zdravstvenem stanju, ki mu še ne dovoljuje športnega udejstvovanja.

Priletel naravnost na smučko

"Sem v redu, vse kosti so bile in so cele. Le v vretencu je nekaj počenega na treh delih, zato se mora to zarasti, preden lahko funkcioniram stoodstotno. Najbolj me je bolelo, ker sem priletel naravnost na smučko. Na tem predelu sem imel tudi edino modrico. Dobil sem udarec v ledvice in tu sem čutil največje bolečine in imel tudi oteklino. Ko sem se ulegel, sem mislil, da imam kaj podloženo pod križem, a sem bil le jaz tako močno zatečen," je pojasnil 30-letni Prevc.

Žiga Živulović jr. /Bobo

Gorenjec še danes ne ve dobro, kaj je šlo narobe, da se mu je v zraku odpela smučka. "Zatič se je odpel. Zakaj, ne vem. Čevelj je bil nov, zatič je tudi ostal cel. Ne vem, ali sem bil sam premalo previden ... Po vseh skokih, ki sem jih opravil, se mi je to zgodilo prvič v življenju. Ne vem, morda pa mi želi nekdo nekaj povedati. Včasih smo skakali s precej slabšo opremo in je vse zdržalo," se čudi fant iz Dolenje vasi.

V rešilcu je znova izgubil zavest

Prevc je za konec še enkrat podoživel grozljivi padec, ob katerem je marsikomu zaledenela kri v žilah: "Takoj, ko sem padel, sem izgubil zavest, a sem med kotaljenjem po doskočišču znova prišel k sebi. Toliko sem še bil pri zavesti, da sem pogledal, ali proti meni morda leti katera od smučk. V izletu so me zdravniki takoj pridržali, da ne bi vstal. A ko so me premestili v rešilca, sem nato znova izgubil zavest, vendar takrat nisem bil več v smrtni nevarnosti."

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec