R.S. | 2. 3. 2023, 12:49

Peter Prevc se je po grdem padcu oglasil iz bolnišnice: "Včasih so stvari videti slabo ..."

Bobo/fotomontaža

30-letnik je trenutno v ljubljanski bolnišnici, kjer so zdravniki opravili dodatne preiskave. 

Peter Prevc je na veliki skakalnici v Planici grdo padel, saj ga je v zraku obrnilo. S helikopterjem so ga prepeljali v Univerzitetni klinični center v Ljubljano, kjer so zdravniki opravili dodatne preiskave. "Ob padcu je na srečo utrpel le udarce, zaradi katerih čuti bolečine, ter lažji pretres možganov," so sporočili pri SZS. Zaradi tega bo ostal na opazovanju.

Trener slovenske vrste Robert Hrgota je potrdil prve domneve, da se je Prevcu snel zatič smučke, kar je bil razlog za padec. "Snel se mu je klinček, zakaj, bomo pogledali. Ampak konec koncev to ne spremeni dejstva, da je Peter grdo padel, in jaz samo upam, da bo z njim vse v redu in se bo čim prej vrnil še močnejši," je dejal Hrgota.

Hvaležen vsem reševalcem

30-letnik se je po nesreči že oglasil na družbenih omrežjih, kjer je izrazil svojo hvaležnost. "Včasih so stvari videti slabo. Na srečo sem se iz padca odvalil zgolj s pretresom možganov in udarjenim hrbtom. Iskrena hvala ženi, vsem reševalcem, zdravnikom, medicinskim sestram, ki skrbite zame, da bom iz bolnišnice odšel zdrav. Hvala vsem za spodbudna sporočila," je zapisal na družbenih omrežjih. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Peter Prevc (@pprevc)