N. V. | 6. 1. 2023, 18:36

Skočil je sijajno: Anže Lanišek do novih stopničk

Profimedia/fotomontaža

Končal se je vrhunec moške skakalne sezone. Poglejte, kako so se odrezali naši.

Čeprav sta zmaga in zlati orel šla k Norvežanu Halvorju Egnerju Granerudu, smo Slovenci ponosni na našega Anžeta Laniška, ki je na zadnji tekmi skakalne turneje osvojil drugo mesto.

To so za našega skakalca tretje stopničke zapored na novoletni turneji. Skupno je turnejo končal na tretjem mestu. Pred njim je na stopničke na novoletni turneji uspelo priti zmagovalcema Primožu Peterki, Petru Prevcu ter Petru Žonti, ki je bil prav tako tretji. 

"Hvala vsem, ki mi pomagajo na moji poti. Če bi bilo tako vsak dan, bi bilo super. Lepo je, da sem turnejo končal na zmagovalnem odru, čeprav sem imel na prvi tekmi malo slabši rezultat," je za TV Slovenija po nastopu dejal Lanišek.

Kako je šlo ostalim?

V slovenski reprezentanci pa ni blestel le Lanišek. Na odličnem sedmem mestu je pristal Peter Prevc, Timi Zajc se je uvrstil na deveto mesto in s tem izenačil svojo najboljšo uvrstitev v letošnjem svetovnem pokalu, Žiga Jelar se je uvrstil na 15. mesto, Lovro Kos pa je v finalu pridobil nekaj mest in to tekmo končal na 22. mestu.

Spodbuda gledalcev

Prvič po treh letih koronskega premora so se na turnejo vrnili gledalci. Očitno so bili lačni skokov, saj so organizatorji razprodali vse štiri tekme.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord