N. V. | 5. 4. 2023, 21:34

Smuči pospravlja v kot še ena Slovenka: presenetila z novico o upokojitvi

Profimedia

Dolgoletna slovenska smučarska reprezentantka se poslavlja od profesionalnega smučanja.

Slovenska veleslalomska specialistka Tina Robnik se je odločila, da smuči pospravi v kot in se upokoji. Dolgoletna slovenska smučarska reprezentantka je na Instagramu sporočila, da se že veseli začetka novega poglavja svojega življenja.

Da se je spogledovala z umikom, je priznala že lani. Vseeno se je odločila za nov poskus preboja v širši veleslalomski vrh, ki pa se je po dveh poškodbah končal dokaj klavrno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Robnik (@tina.robnik)

Kaplja čez rob

Smučarka iz Luč jo je skupila že septembra, ko si je na treningu Saas Feeju zlomila del goleni. Decembra se je nato vrnila v tekmovalno karavano, nastopila na šestih tekmah svetovnega pokala in enkrat prišla do točk (Kranjska Gora, 29. mesto), nato pa je februarja, na pragu svetovnega prvenstva, na treningu v Podkorenu vnovič padla in se še huje poškodovala. Izpahnila si je desno koleno in si zlomila zgornji del golenice, smo poročali.

Izkazalo se je, da je bila prav ta poškodba zadnja kaplja čez rob. "Po moji zadnji poškodbi kolena sta se moje fizično stanje in psihični odnos zelo spremenila," je priznala. Že pred tem je namreč imela nemalo zdravstvenih težav, je opisala na Instagramu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Robnik (@tina.robnik)

"Čutim, da je čas za slovo. Težko je nehati na tak način, po drugi strani pa se veselim začetka novega poglavja svojega življenja," je oboževalcem sporočila žalostno novico.

"Moja ljubezen do smučanja bo vedno posebna in kot je rekel eden od mojih smučarskih prijateljev ... bo smučanje vedno v mojem DNK," je še dodala.

Kaj bo počela sedaj?

Da bo prehod Robnikove na novo življenjsko pot potekal dokaj gladko, je sicer z ustrezno izobrazbo (magisterij socialnega dela) in zaposlitvijo na zavodu za osebno asistenco poskrbela kar sama. Še pred tem pa jo čaka zaključek rehabilitacije po zadnji poškodbi, poročSportklub. 

Kdo bo tekmoval naslednje leto?

Medtem ko 31-letna Savinjčanka smuči postavlja v kot, pa smučarska srenja še vedno čaka na dokončno odločitev Mete Hrovat. 25-letna Gorenjska se namreč resno spogleduje z vrnitvijo v tekmovalno areno.

V slednjo pa bo zanesljivo vstopila Andreja Slokar, ki je okrevala po oktobrski poškodbi kolena. Vmes se je Primorka sicer razšla z dosedanjim trenerjem Boštjanom Božičem.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol