7. 2. 2024, 20:54 | Vir: STA

Za prihodnost slovenskega zimskega športa se ni bati: imamo mladinsko svetovno prvakinjo

Žiga Živulovič jr./Bobo

Izjemna Tina Erzar je na mladinskem svetovnem prvenstvu v Planici pometla s konkurentkami. 

Slovenija je na mladinskem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici osvojila prvi dve odličji. Na tekmi na srednji skakalnici je zmagala Tina Erzar, njen uspeh je s tretjim mestom dopolnila mladinska olimpijska prvakinja Taja Bodlaj. Med Slovenki, ki sta bili po prvi serija na prvih dveh mestih, se je vrinila Avstrijka Julia Mühlbacher.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Zelo vesela, da ji je to uspelo pred domačim občinstvom

Erzarjeva, ki je po Niki Križnar in Niki Prevc tretja slovenska mladinska svetovna prvakinja, je bila prepričljiva v obeh serijah, na koncu pa je najbližjo zasledovalko premagala za 15,4 točke.

Po prvi seriji je bila v vodstvu Erzarjeva s 101 metrom in 131,4 točke pred rojakinjo, mladinsko olimpijsko prvakinjo Tajo Bodlaj z 99 metri ter 126,5 točke. Slednja je v finalu zaostala za Mühlbacherjevo, medtem ko je Erzarjeva tudi v drugi seriji imela najboljšo oceno za 97,5 metrov. Skupaj je zbrala 266,3 točke.

Žiga Živulovič jr./Bobo

"Zelo sem ponosna, da mi je uspelo pokazati sproščen drugi skok in tudi prvega v bistvu. Sami skoki so se mi res poklopili, res sem vesela, da mi je to uspelo prikazati pred domačim občinstvom," je za Smučarsko zvezo Slovenije povedala mlada prvakinja.

Trener Baloh medalji posvetil Petru Prevcu

Bodlajeva pa je dodala: "Na mladinskih svetovnih prvenstvih res še nimam bronaste medalje, tako da sem noro vesela. Sploh pa za Tino, ki je še tako mlada, da so ji uspeli taki dobri skoki, glede na to, da je zmagala. Veseli sva, da sva skupaj na odru. Res lepo!" Tekmovali sta tudi Ajda Košnjek, ki je bila 14., in Jerica Jesenko, ki je osvojila 15. mesto.

Profimedia

Sten Baloh, glavni trener mladinske reprezentance, je povedal, da se ga vsak tak uspeh vsako leto bolj dotakne. "Ni mi žal, da ta čustva tudi pokažem. Ni bilo enostavno, če si štirikrat prvi na treningu, lahko petič nisi, ampak Tina je danes zdržala, Taja je naredila res dobre skoke in tu je veselje. In prav je, da je tako!," je dejal.

"Ti dve medalji nista moji, ampak sta od punc, rad bi jih pa posvetil Petru Prevcu. Po eni strani mi je hudo, po drugi strani pa vem, da življenje mora iti naprej in Pero se je odločil pravilno. Pero, ti medalji gresta k tvoji zbirki," je dodal.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol