Uredništvo | 8. 2. 2024, 14:37

Tina Maze delila utrinke iz zasebnega življenja (svoji hčerki je namenila izredno lepe besede)

Instagram/tinamaze83

Črnjanka ceni vsak trenutek s svojo hčerko. 

Najboljša slovenska smučarka vseh časov Tina Maze je na družbenih omrežjih delila, da je njena hčerka Anouk praznovala šest let. Fotografiji, na kateri pleše na ledu, je pripisala: "Plešem na ledu do konca zime z mojo deklico, ki je včeraj dopolnila šest let. Zelo sem vesela in hvaležna za to darilo! Vsak trenutek s teboj je neprecenljiv in odraščanje s teboj je kot še en olimpijski krog. Rada te imam in naj se ti uresničijo sanje." Njeni hčerki je čestitala tudi Anna Veith, nekdanja tekmica Slovenke, s katero sta po koncu kariere postali pravi prijateljici. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Maze (@tinamaze83)

Čeprav Črnjanka pridno skriva svojo zasebnost, pa je med pogovorom z Borutom Pahorjem v epizodi Mastercard® podkasta navdiha povedala, da ji hčerka pomeni vse. "Drugače je zdaj. Biti mama me osrečuje, imeti otroka je božji dar. Dve uri sem brez nje in jo že pogrešam," mu je zaupala. 

Ni ji bilo lahko

Pred leti je nekdanja vrhunska smučarka razkrila, da so ji pred zanositvijo na maternici odkrili benigni tumor. Posledično je morala prestati operacijo, potrebovala je počitek. FIS ji takrat ni odobril status poškodovanke. "Ne razumem, zakaj s svojo diagnozo nisem dobila statusa poškodovanke. Imela sem miom, benigni tumor, resno stvar. Na FIS pa so mislili, da eno leto hodim okrog z Eurosportom in se zabavam, da nočem več smučati, ampak se imeti fino. Sklepati po govoricah brez temeljev se mi zdi neprofesionalno," je povedala za Delo. Nekaj časa pozneje je končala kariero in s svetom delila, da pričakuje prvega otroka. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord