11. 12. 2023, 17:05 | Vir: Govori.se

Kako hitro beži čas: Tina Maze objavila čudovito fotografijo (poglejte, kako velika je že njena hčerka)

Tina Maze

Instagram/Tina Maze

Nekdanja alpska smučarka je srečna v vlogi mame in tega niti malo ne skriva. Skupaj s hčerko sta zelo uživali.

Tina Maze je prav gotovo naša najboljša alpska smučarka, ki ima za seboj zares neverjetno kariero. Z olimpijskih iger je prinesla štiri odličja. V Sočiju 2014 je bila dvakrat zlata v smuku in veleslalomu, v Vancouvru 2010 dvakrat srebrna v superveleslalomu in veleslalomu. To so vsekakor uspehi, ki jih bo njenim naslednicam težko ponoviti.

V karieri je zbrala 26 zmag v svetovnem pokalu. V sezoni 2012/13 je postala skupna zmagovalka svetovnega pokala. V rekordni sezoni 2012/13 je nanizala 11 zmag in zbrala rekordno število točk svetovnega pokala (2414 točk). Vsekakor impresivno in mnogi jo še dandanes pogrešajo na belih strminah, kjer je mnoge radostila s svojimi odličnimi uspehi.

Smuči je postavila v kot: dni preživlja s svojo hčerko

Mazejeva sicer tudi po koncu svoje izjemno uspešne kariere še vedno čas preživlja zelo aktivno. Rada hodi v hribe, poleti obožuje deskanje na vodi, pogosto pa tudi kolesari. Njena forma se zdi še vedno na zelo visokem nivoju, saj se vse od konca kariere ni kaj veliko spremenila, in zdi se, da za svoje telo zares vzorno skrbi. Videti je zares odlično.

Prosti čas pa najraje preživlja s svojo družino – v naravi. A trenutno se njeno življenje vrti drugače. Postala je mama. "Biti mama me osrečuje, imeti otroka je božji dar. Dve uri sem brez nje in jo že pogrešam," je z iskrico v očeh povedala voditelju Metropolitanovega podkasta Borutu Pahorju.

Nedavno je pokazala ljubko fotografijo z njeno hčerko, ki je zdaj že prava mala princeska. Kot kaže, tako kot njena mama, obožuje sneg in vse, kar je z njim povezano. Fotografija je bila posneta med vragolijami na snegu. Videti je, da na snegu obe sproščeno uživata in se prepuščata zimskim radostim v idiličnem okolju. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Maze (@tinamaze83)

Mnogi so hitro opazili, da ima tudi njena hčerka zelo rada sneg, in seveda se že pojavljajo ugibanja, ali bo tudi njena hčerka kdaj del bele karavane in ali se morda tudi sama navdušuje nad smučanjem. Spomnimo, ko je Pahor nekdanjo smučarko hudomušno vprašal, če bo tudi njena hči "morala smučati", je Mazejeva odvrnila: "Morala? Če ji bo všeč. Šport pa ja. Jaz mislim, da se otroci morajo ukvarjati s športom. Tudi sama sem se začela s športom ukvarjati, ker – kam gremo, če ne športamo?" Le čas bo torej pokazal, ali bo hči stopala po njenih stopinjah.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord