J. B./STA | 5. 1. 2023, 13:10

Urša Bogataj po hudi poškodbi končala sezono in poslala čustveno sporočilo: "Punce, prijateljice, ekipa ..."

Profimedia

Najboljša slovenska športnica v letu 2022 zaradi strganih kolenskih vezi ne skriva bridkega razočaranja.

Sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske se bo po uspešni silvestrski turneji, ki se je na Ljubnem ob Savinji končala z zmago najboljše skakalke to zimo Avstrijke Eve Pinkelnig, konec tedna nadaljevala na Japonskem. Selektor Zoran Zupančič je po poškodbi dvakratne olimpijske prvakinje Urše Bogataj v Saporo odpeljal pet Slovenk.

Prvo ime slovenske vrste na Japonskem bo Nika Križnar, skupno tretja v boju za zlato sovo ter skupno četrta najboljša skakalka v svetovnem pokalu to zimo.

Ob njej so v deželo vzhajajočega sonca odpotovale še Ema Klinec, Nika Prevc, Maja Vtič in Katra Komar.

To bodo za slovensko vrsto prve tekme po hudi poškodbi Urše Bogataj, ki je morala predčasno končati sezono. Bogatajeva si je ob padcu na nedeljski zadnji tekmi silvestrske turneje v okviru svetovnega pokala na Ljubnem ob Savinji strgala križno vez levega kolena. Decembra 2019 si je 27-letna skakalka že strgala križno vez v desnem kolenu, zaradi česar je dolgo okrevala, a se zmagoslavno vrnila na lanskih olimpijskih igrah v Pekingu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Urša Bogataj (@ursabogataj)

"Pravijo, da ima vsaka stvar nek namen. Upam, da pregovor drži, in da bo tudi pri meni slab začetek leta pomenil dober konec leta. Punce, prijateljice, ekipa, kot na zadnji sliki, še vedno z vami v mislih tečem v iztek na vsaki tekmi," je zapisala Urša Bogataj na Instagramu in bodrila reprezentančne kolegice pred naslednjimi tekmami sezone, katere vrhunec bo svetovno prvenstvo v Planici.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord