7. 1. 2024, 12:02 | Vir: STA

V finale slaloma v Kranjski Gori dve Slovenki

Bobo

V prvem slalomskem finalu leta 2024 ne bo prišlo do velikega obračuna med najboljšima, rekorderko Mikaelo Shiffrin in Petro Vlhovo. Slovaška zvezdnica je kljub zahtevnim razmeram z odliko opravila današnjo prvo vožnjo Zlate lisice in vodi po prvi vožnji, ameriški šampionki Shiffrin se je primerila klasična napaka, zajela je količek in odstopila.

Shiffrin, ki je lovila 94. zmago v svetovnem pokalu, je prvič po olimpijskih igrah v Pekingu februarja 2022 odstopila na slalomih in se ni uvrstila v finale za svetovni pokal alpskih smučark v Podkorenu v Kranjski Gori.

Iz njenega tabora sicer prihajajo vesti, da njeno počutje ni najboljše in da je zbolela. Že v soboto ni bila v najboljši formi, ko je veleslalomsko tekmo končala na zanjo skromnem devetem mestu. Kasneje se ni udeležila javnega žreba startnih številk najboljših 15, namesto nje je startno številko prevzela predstavnica za tisk v ameriški reprezentanci.

Zato pa je bila danes v svoji najboljši izvedbi Vlhova, ki ob polčasu slalomskega dela jubilejne 60. Zlate lisice vodi s prednostjo 26 stotink sekunde pred Nemko Leno Dürr in Hrvatico Leono Popović, ki sta si razdelili drugo mesto. Švedinja Sara Hector na četrtem mestu zaostaja 71 stotink sekunde.

Bobo

V znova sila neprijaznih vremenskih razmerah v Podkorenu, po sobotnem dežju je tokrat Kranjsko Goro zajelo sneženje, je bila od štirih Slovenk, ki so se spustile po progi, najboljša Ana Bucik. Novogoričanka je po polovici tekme na devetem mestu, njen zaostanek za vodilno Slovakinjo znaša 1,32 sekunde.

Prvi slalomski vitranški finale v karieri si je zagotovila Andreja Slokar s 17. mestom (+2,14). Tretja Slovenka na progi Neja Dvornik je izgubila boj s stotinkami in je na 32. mestu izpadla iz najboljše trideseterice, ki se bo merila v finalu. Zaostala je 3,42 sekunde, od finala pa jo je ločilo zgolj osem stotink. Nika Tomšič je imela s številko 62 na startu na težki progi prezahtevno nalogo. Odstopila je že po prvem merjenju vmesnega časa.

Druga vožnja z dvema Slovenkama se bo začela ob 12.30.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol