J. B. | 3. 10. 2022, 08:37

V Ljubljani slovo enega največjih, pod strop obesili dres legende

STA

Vsega lepega je enkrat konec. Zimzeleni Aleš Mušič je po več kot dveh desetletjih pomahal v slovo hokeju na ledu, Olimpija pa mu je ob tem izkazala prav posebno čast.

V dvorani Tivoli sta včeraj tekmo lige ICEHL odigrala Olimpija in Fehervar, hokejisti ljubljanskega kluba so dramatično tekmo dobili z rezultatom 4:3. Obračun - ogledalo si ga je okrog 1700 gledalcev - je bil odločen šele v podaljšku, v drugi minuti, ko je imela Olimpija igralca več na ledeni ploskvi, odločil Aleksandar Magovac. Olimpija je v šestem poskusu prišla do druge zmage, trenutno na lestvici lige ICEHL zaseda sedmo mesto.

Tekma je imela slavnostni pridih, pred začetkom se je domači klub poslovil od legendarnega Aleša Mušiča.

Eden najboljših hokejistov v zgodovini Olimpije je pravzaprav vso svojo kariero preživel v zeleno-belem dresu, izjema je sezona 2017/18, ki jo je preživel na Madžarskem. Po več kot dvajsetih letih igranja hokeja se je 40-letnik letos poleti odločil za konec kariere, pri Olimpiji pa so se mu priklonili na prav poseben način.

Velika čast in dokaz, da si nekaj delal dobro

Olimpija je Mušičev dres s številko 16 obesila pod strop dvorane Tivoli, kjer je imel pred tem svoj prostor le še legendarni Tomaž Vnuk. "Vse je bilo zelo lepo izpeljano, predvsem te želje in besede soigralcev, občutki so zato lepi, prijetni. V čast mi je, da so obesili moj dres pod strop, to je potrditev tega, da sem nekaj le dal temu ljubljanskemu hokejskemu prostoru. Večkrat sem rekel, da je v Olimpiji še kdo, ki bi si že pred menoj zaslužil dres pod stropom, na primer Igor Beribak, ki še deluje v klubu ... To je velika čast, dokaz, da si nekaj delal dobro, da si nekaj naredil za ta šport, za Ljubljano," je ob tem povedal Aleš Mušič, ki je pri Olimpiji preživel kar 22 sezon.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel