J. B./STA | 22. 9. 2022, 11:54

Vstopnice že na prodaj: v Planici želijo več kot 120.000 gledalcev!

Uredništvo

Slovenija bo na začetku prihodnjega leta gostila čisto pravi športni spektakel. Če želite biti del tega, nikar ne oklevajte ...

Eden od športnih vrhuncev prihajajoče zime bo tudi svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, ki ga bo gostila prav Slovenija. V Nordijskem centru v Planici in tudi Kranjski Gori se bodo najboljši zimski športniki za odličja borili od 22. februarja do 5. marca 2023, prireditelji prvenstva pa so že začeli prodajati vstopnice.

"Do največjega športnega dogodka v Sloveniji nas loči 153 dni. Naša želja je več kot 120.000 gledalcev na prireditvi, ki bodo ponesli dober glas o organizaciji in Sloveniji v svet," je visoka pričakovanja organizatorjev na Forumu Nordicum, vsakoletnem tradicionalnem druženju novinarjev nordijskega smučanja in biatlona, ki letos poteka v Kranjski Gori, razkril predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar. Priznanje je ekipi Organizacijskega komiteja Planica izrazil tudi Michel Vion, generalni sekretar Mednarodne smučarske zveze FIS.

"Zelo smo zadovoljni z opravljenim delom OK Planica. Ekipa je dobro pripravljena. Vse, kar zdaj potrebujemo, sta sneg in mraz."

Na nordijskem svetovnem prvenstvu bodo lahko gledalci uživali v teku na smučeh, smučarskih skokih in nordijski kombinaciji. Cena vstopnice za vse tekmovalne dni znaša 490 evrov za mesto na stojišču, 615 evrov za stojišče na tribuni in 735 evrov za sedišče na tribuni. Možen je tudi nakup vstopnice za štiri tekmovalne dneve, celoten cenik si lahko ogledate na uradni spletni strani tekmovanja.

Slavnostnega druženja v Kranjski Gori so se udeležili člani slovenskih skakalnih reprezentanc, pa tudi nekateri drugi vidni športniki iz preteklih dni, kot denimo nosilka olimpijskega odličja v smučarskem teku Vesna Fabjan, Franci Petek in drugi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord