24. 1. 2023, 12:41 | Vir: STA

Za prihodnost slovenskega športa se ni bati: Pavel Trojer poskrbel za velik uspeh

OKS

Na zimskem Olimpijskem festivalu evropske mladine je znova zadonela Zdravljica.

Slovenski biatlonec Pavel Trojer je Sloveniji na zimskem Olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM) 2023 v italijanski Furlaniji - Julijski krajini priboril drugo zlato odličje.

V posamičnem sprintu na razdalji 7,5 km je za več kot 20 sekund ugnal najbližjega zasledovalca Poljaka Jakuba Potonieca, tretji je bil Francoz Judicael Perrillat Bottonet.

Druga slovenska medalja

Odličen uspeh slovenske reprezentance je v Forni Avoltriju s četrtim mestom dopolnil Aljaž Omejc, ki je zaostal 40,3 sekunde. Na 30. mestu je končal Ruj Grošelj Simič, dve mesti za njim pa Martin Jensko.

"Zelo sem vesel. Proga ni bila niti pretežka niti prelahka. Tudi konkurenca ni bila slaba. Tekel sem v redu, en strel sem zgrešil, ampak nič zato. Vseeno sem zelo zadovoljen s tekmo," je v cilju dejal Trojer.

To je druga medalja za Slovenijo na letošnjem zimskem OFEM. V ponedeljek je bila Nika Prevc zlata na posamični tekmi smučarskih skakalk.

Ženski sprint na 6 km bo na sporedu ob 13.30. Slovenske barve bodo zastopale Manca Caserman, Ela Sever, Nina Pogačnik in Viktorija Mežnar. Slovenska mešana reprezentanca v kerlingu je v ponedeljek zvečer odigrala še svojo drugo tekmo. Po porazu proti Turčiji je klonila tudi proti Švedski z 1:10.

Vidmarjeva druga, Mihelčičeva peta

Smučarski tekači so danes tekmovali še na 7,5 km prosto posamično, kjer je do svoje druge zmage prišel Italijan Gabriele Malti pred rojakom Federicom Pozzijem in Švedom Hugom Nilssonom. Od slovenskih tekačev je bil spet najboljši Bor Petrovič na 33. mestu (+1:42,1). Lovrenc Karničar je bil 35., Philip Yazbeck Lavrič Pregelj 42. in Žan Jevšinek 48.

Po končanih smučarskih skokih so pred tekaškim delom v dobrem izhodišču za medalje tudi nordijski kombinatorki in kombinatorca. V ženski konkurenci Urša Vidmar zaseda drugo, Zala Mihelčič pa peto. Pri moških sta Urban Zajec in Gregor Kadivec na tretjem oziroma četrtem mestu. Ženski smučarski tek na 4 km se bo začel ob 14. uri, medtem ko bodo moški na 6 km startali eno uro kasneje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.