Š. T. | 12. 3. 2023, 13:26 | Vir: STA

Žan Kranjec osmoljenec tekme v Kranjski Gori: ni se mu izpolnila največja želja

Borut Živulovič /BOBO

Najboljši slovenski veleslalomist je bil tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v Kranjski Gori v boju za najvišja mesta, a mu je malce zmanjkalo za stopničke.

Švicar Marco Odermatt je postavil najboljši čas prve vožnje veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kranjski Gori. Najboljši Slovenec po prvem teku na smučišču Podkoren je bil pričakovano Žan Kranjec. Slovenski as je za vodilnim Švicarjem zaostajal 94 stotink sekunde in je bil peti.

Odermatt, olimpijski in svetovni prvak, je zmagal že na sobotni tekmi 62. Pokala Vitranc. Na drugem in tretjem mestu sta bila po prvem teku tekmovalca, ki sta bila na stopničkah že v soboto. Francoz Alexis Pinturault je bil drugi z zaostankom 28 stotink sekunde, tretji Norvežan Henrik Kristoffersen z zaostankom 47 stotink sekunde.

Borut Živulovič /BOBO

Kranjec je uspešno napadel v finalu in v cilju prevzel vodstvo. A za njim so bili na startu še štirje najhitrejši iz prve vožnje. Braathen je zaostal, trojica veleslalomskih mojstrov pa je bila hitrejša od slovenskega reprezentanta.

Kranjec je zasedel nehvaležno četrto mesto in ostal brez tako želenih stopničk na domači tekmi v Kranjski Gori. To je bila sicer njegova najboljša uvrstitev v karieri, kar se tiče tekem v Kranjski Gori. Zmagal je Odermatt, drugi je bil Kristoffersen, tretji Pinturault.

Pinturault je za Norvežanom zaostal 38 stotink, letos najboljši smučar Odermatt pa je tako kot v soboto vnovič slavil, tokrat z 32 stotinkami sekunde prednosti.

Odermatt je po današnji zmagi velikemu kristalnem globusu za skupno zmago v tej sezoni danes dodal še drugi mali globus. Pred veleslalomskim je dobil že razvrstitev v superveleslalomu. V veleslalomu je to njegov drugi mali kristalni globus (2021/22).

Štefan Hadalin, ki je bil v soboto 17., je tokrat že v zgornjem delu, po nekaj vratcih, odstopil in tekmo končal zunaj proge. Tretji Slovenec v konkurenci, Anže Gartner, ki je bil s številko 61 predzadnji na startu, je na svojem drugem startu v svetovnem pokalu ostal brez uvrstitve. Tako kot Hadalin pred njim ni končal tekme.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord