R.S. | 22. 5. 2023, 15:39

Žena Dawida Kubackega z ganljivim zapisom: "Brez brazgotine me ne bi bilo več na svetu" (FOTO)

Instagram/_marta_ku_

Svojemu možu je neskončno hvaležna, saj ji je rešil življenje. 

Življenje poljskega smučarskega skakalca Dawida Kubackega se počasi vrača v stare tire. 19. marca je moral predčasno končati sezono, saj so njegovo ženo Marto sprejeli v bolnišnico zaradi težav s srcem. Po slabem mesecu dni se je Marta vrnila domov. 

"Bolnišnico sva zapustila po manj kot mesecu dni, kar je bilo zelo hitro. Njeni srčni parametri so se kmalu normalizirali. Ko so jo sprejeli v bolnišnico, je bilo stanje tragično. Morda ji je pri okrevanju pomagala športna preteklost. To je bil pravi čudež. Vstavili so ji srčni spodbujevalnik, zato je morala ostati nekoliko dlje. Ko so začeli odklapljati naprave, je bil to znak, da se bo lahko kmalu vrnila domov,"  je skakalec zaupal v pogovoru za Skijumping.pl. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dawid Kubacki (@dawid.kubacki.official)

Dodal je tudi, da se vse premika v pravo smer. "Zagotovo ni preprosto po vsem tem, kar smo prestali, toda naše življenje se postopoma vrača v normalo, čeprav še vedno nismo 100-odstotni. Zdravniki so opravili izjemno delo. Uspel jim je čudež. Zahvaljujoč temu lahko danes premagujemo druge težave, ki niso nič v primerjavi s tem, kar je bilo. Kar zadeva Martino rehabilitacijo, včasih potrebujemo malo pomoči, zato se lahko zgodi, da bom moral občasno prej zapustiti priprave. To so majhne skrbi. Vesel sem, da sem se lahko tako hitro vrnil k treningom. Bali smo se, da se bom lahko vrnil šele septembra."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marta Kubacka (@_marta_ku_)

Na družbenih omrežjih se je oglasila tudi Marta. Objavila je fotografijo brazgotine, zraven pa zapisala: "Brazgotina, ena redkih, ki jih imam na telesu. Če je ne bi bilo, me ne bi bilo več na tem svetu ... K temu je prispevalo veliko ljudi, od hitrega oživljanja doma moje družine in osebja v bolnišnici. Iz srca se zahvaljujem svojemu dragemu možu, ki je konec sezone žrtvoval, da bi bil z mano in me podpiral, na račun svojega boja za najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu. Upam, da mi bo naprava, ki jo imam v sebi, pomagala doživeti še veliko čudovitih trenutkov z družino in bližnjimi. Zdaj znova začenjam svoje življenje in se osredotočam izključno na prihodnost."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol