21. 9. 2022, 14:46 | Vir: STA

Zima je zakon, toda … Zaradi energetske krize brez skokov in smučanja?

Stanko Gruden/STA
Zima je zakon, toda … Zaradi energetske krize brez skokov in smučanja? (foto: Stanko Gruden/STA)

Si predstavljate dolgo, hladno zimo brez radosti ob uspehih naših športnikov? Ni nemogoče, da bo to že kaj kmalu postalo kruta realnost ...

Generalni sekretar Mednarodne smučarske zveze (Fis) Michel Vion v sredo v razpravi na Forumu Nordicumu v Kranjski Gori ni izključil možnosti, da bi bili organizatorji tekem svetovnega pokala v nordijskem in alpskem smučanju zaradi grozeče energetske krize prisiljeni odpovedati tekmeEnergetska kriza bi lahko povzročila številne odpovedi tekem svetovnega pokala in pri Fisu se na to pripravljajo, je priznal Vion. Fis trenutno nima načrta B, je dejal Vion.

"Dobro so znane težave v zvezi s proizvodnjo umetnega snega in dogodki, ki potekajo pod reflektorji. Ni lahko, ko morajo ljudje varčevati z vodo in elektriko, a tekmovanja se pripravljajo in izvajajo. Smo optimistični, da bomo tudi to zmogli."

Planica bo prizorišče svetovnega prvenstva v nordijskih športih, ki bo med 22. februarjem in 5. marcem 2023. Slovenija bo prvič gostila tako veliko tekmovanje v zimskih športih.

Medtem ko se tekme svetovnega pokala lahko dokaj hitro odpove ali jih prestavi na drugo lokacijo, pa svetovnih prvenstev ni mogoče preložiti v kratkem času. "Če pride do odpovedi mesec dni pred predvidenim datumom, to ni več mogoče," je opozoril generalni sekretar Fisa.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.