J. B./STA | 27. 3. 2023, 14:22

Znani slovenski športnik obelodanil zanimivo vest: po koncu sezone bo skočil na ... glasbene odre!

Profimedia

Najprej bo v Planici sodeloval na spektakularnem zaključku skakalne sezone, potem pa se bo preizkusil še v povsem drugačni vlogi.

Slovenski smučarski skakalec Žiga Jelar je tudi zaprisežen glasbenik. Pred kratkim je na Instagramu najavil, da bo po sezoni pripravil svoj prvi koncert. Jelar je že pripravil tudi svoj prvi album Brez pravil, na katerega je uvrstil 10 skladb.

Mark Pirc

Pri nastajanju albuma so sodelovali nekateri vidni slovenski glasbeniki - Jan Baruca, Anže Langus Petrovič, Marko Hrvatin, Mitja Bobič in Jure Rozman.

Lokacijo in datum bo razkril v kratkem

Zdaj 25-letni Jelar napoveduje še svoj prvi koncert. Nekaj izkušenj s tega področja že ima. Lani je kot gost presenečenja nastopil na koncertu Jana Plestenjaka v Stožicah, na svetovnem prvenstvu Planica 2023 je na odru stal z Rokom Ferengjo in Rok'n'bandom, spet kdaj drugič pa je nenačrtovano muziciral še s kom (Big Foot Mama, Gadi, Fehtarji, Ansambel Saša Avsenika idr.).

Jaka Škrlep

Lokacijo in datum svojega prvega samostojnega koncerta bo Žiga Jelar razkril v kratkem, ta teden pa je še popolnoma osredotočen na polete v Planici.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.