J. B./STA | 28. 3. 2023, 11:14

Znani so vsi slovenski orli, ki bodo navduševali na športnem prazniku v Planici (tokrat jih bo v zraku res veliko)

Bobo

Še malo in začela se bo športna prireditev, ki na noge dvigne na tisoče Slovencev.

Znani so vsi slovenski skakalci, ki bodo konec tedna na velikem finalu sezone v Planici nastopili na letalnici bratov Gorišek. V vodstvu slovenske reprezentance so določili dvanajsterico za zadnje dejanje sezone, med njimi so seveda tudi nedavni svetovni prvaki z nordijskega prvenstva pod Poncami, Anže Lanišek, Timi Zajc, Žiga Jelar in Lovro Kos.

Profimedia

Poleg zlate četverice iz Planice bodo v četrtkovih kvalifikacijah leteli še Domen Prevc, Žak Mogel in Rok Masle, za nacionalni paket pa so priložnost za nastop na poletih pred domačimi navijači dobili Tilen Bartol, Maksim Bartolj, Matija Vidic, Jernej Presečnik in Rok Oblak, so prek družbenih omrežij sporočili iz slovenske ekipe.

Prvi poleti že v sredo

Finale v Planici se bo v sredo začel s tradicionalnim preizkusom letalnice, ki bo, kot je dejal vodja tekmovanja Aljoša Dolhar, ali ob 10. ali ob 15. uri, v četrtek sledijo kvalifikacije ob 10.30, v petek pa posamična tekma s prvo serijo ob 15. uri.

Goran Antley

Sobota je tradicionalno rezervirana za ekipno preizkušnjo; ta bo ob 10. uri, v nedeljo pa sledi še sklepna tekma sezone najboljših 30 v svetovnem pokalu prav tako ob 10. uri.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.