6. Alive Step Up: Preko 700 junakov teklo na vrh Kristalne palače

Dobrodelni tek

21. 11. 2019, 10:42 | Športno | Piše: Katja Štingl

              6. Alive Step Up: Preko 700 junakov teklo na vrh Kristalne palače (foto: Alive Step Up) Alive Step Up

»Ni mi težko prevoziti 500 kilometrov iz Milana, če vem, zakaj. Vsak otrok si zasluži zdravo, srečno in brezskrbno otroštvo, bolni pa še posebej,« so besede Haki Dokuja, invalida in Guinessovega rekorderja v spustu po stopnicah za invalide, ki se je minuli vikend udeležil teka Alive Step Up, s katerim že šesto leto zbirajo sredstva za onkološki oddelek Pediatrične klinike Ljubljana.

89 metrov, 20 nadstropij in 479 stopnic je bil izziv, ki ga je sprejel in premagal skupaj še s 700-timi junaki. Pohodniki, tekači, ženske v petkah, gasilci v polni bojni opremi in letos presenetljivih 300 otrok!

"Število prijav smo zaradi organizacije in varnosti omejili na 600, želimo si postopno in počasno rast, a so nas letos presenetile prijave šol in vrtcev. Na ta način pri otrocih spodbujamo tudi uporabo stopnic namesto dvigala in ozaveščamo o zdravem načinu življenja," je povedal Boštjan Gams, idejni vodja projekta Alive Step Up.

Alive Step Up

Otroci tekli za otroke

Organizatorji že vrsto let namenjajo sredstva malim borcem na onkološkem oddelku Pediatrične klinike, projekt pa letos še bolj odpira srca ljudi, saj je zvezdica projekta, 4-letni Leo, ugasnila.

»Vsa leta je bil zvezdica projekta sin mojega zelo dobrega prijatelja, ki je pri letu in pol zbolel za rakom. Letos se je njegova zgodba končala. Nekaj časa celo nismo vedeli ali bomo s projektom tudi nadaljevali, a smo se odločili za nadaljevanje in da bomo tudi v prihodnosti sodelovali s Pediatrično kliniko, onkološkim oddelkom in v Leovem imenu vsako leto poklonili sredstva za nakup igrač. V Leov spomin pa bo del tekaške majice Alive Step Up od zdaj dalje tudi posebna Leotova zvezdica." 

Alive Step Up
Alive Step Up

Dogodek nastal iz navdušenja

Alive Step Up

Društvo Alive sestavljajo športni navdušenci in diplomanti Fakultete za šport, ki jih druži želja po ustvarjanju različnih dogodkov. Šest let nazaj so želeli ustvariti edinstven športni dogodek, kot ga pri nas še ni. Po vzoru New Yorka so se odločili, da naredijo tek na najvišjo zgradbo tudi pri nas in očitno jim dobro uspeva.

"Veseli me, da obstajajo takšne skupine navdušencev, projekt bom s svojo prisotnostjo zagotovo podprl tudi prihodnje leto," je sklenil Haki, ki je letos obiskal že petnajst različnih držav.

Alive Step Up

Rezultate tekmovanja najdete tukaj.

Katja Štingl
Novinarka