P.M. | 27. 10. 2022, 16:05

Britanski dvor upravičeno v skrbeh: Harryjeva knjiga spominov ima zelo zlovešč naslov

Profimedia/fotomontaža

Dolgo pričakovana biografija, na naslovnici katere je 38-letni princ upodobljen od blizu, naj bi razkrila marsikatero še neznano plat monarhije.

"Spomini britanskega princa Harryja z naslovom Spare (Rezerva) so zelo osebna in čustveno močna zgodba vojvode susseškega," je na Twitterju sporočila založba Penguin Random House. Na spletni strani, ki so jo ustvarili, je knjiga med drugim opisana kot vpogled v prinčev odziv na smrt matere Diane pred 25 leti in v to, kako je ta izkušnja vplivala na njegovo življenje.

"S svojo surovo, neizprosno iskrenostjo je knjiga Spare prelomna publikacija, polna vpogleda, razkritja, raziskovanja samega sebe in težko pridobljene modrosti o večni premoči ljubezni nad žalostjo," so zapisali.

Naslov Spare se nanaša na pogost refren kraljevih komentatorjev, da je cilj ohranitve monarhije ustvariti "naslednika in rezervnega naslednika". Harry je kot drugi otrok kralja Karla III. vlogo rezervnega naslednika izpolnil. Ni namreč verjetno, da bo kdajkoli sedel na britanski prestol.

Profimedia

Prvotno naj bi knjiga sicer izšla že to jesen. Vendar pa je Harry po poročanju medijev po smrti svoje babice, kraljice Elizabete II., septembra letos želel popraviti in ublažiti nekatere odlomke v njej.

Harry naj bi za knjigo prejel predplačilo v višini 20 milijonov evrov. Napovedal je, da bo del izkupička od knjige, ki bo objavljena v 16 jezikih, namenil britanskim dobrodelnim organizacijam, kar je potrdil tudi založnik.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.