Š. Š. | 24. 1. 2023, 18:05

4 pogoste napake pri uporabi pomivalnega stroja

Profimedia

Če pomivalni stroj uporabljate pravilno, mu s tem podaljšate življenjsko dobo. A kot kaže, velika večina uporabnikov dela vsaj eno izmed štirih zelo pogostih napak. 

Strokovnjakinja Ashley Iredale je razkrila, na kakšen način lahko poskrbite, da bo posoda zelo lepo umita ter da vam bo vaš pomivalni stroj še dolgo služil.

  • Kam vstaviti tableto za pomivalni stroj?

Iredalova predlaga, da namesto v predalček na vratih pralnega stroja tableto vstavite kar v sam stroj. Tako bo po njenem mnenju bolj učinkovito odigrala svojo vlogo, saj bo v procesu pranja udeležena od začetka.

  • Zapiranje vrat pomivalnega stroja

Še ena pogosta napaka je zapiranje vrat pomivalnega stroja med dvema cikloma pomivanja. Na ta način se pomivalni stroj niti ne more nikoli povsem posušiti. Da bi preprečili razvoj bakterij in neprijetnega vonja, pustite vratca (ko stroj počiva) priprta.

  • Pranje ostrih nožev

Strokovnjaki odsvetujejo, da v pomivalnem stroju perete ostre nože, saj se na ta način uničujejo in izgubljajo svojo ostrino. Nože vedno perete samo ročno.

  • Pranje na pol praznega stroja

Nekateri ne želijo, da posoda v pomivalnem stroju stoji in čaka na naslednjo 'rundo', zato prižgejo napol praznega. To je ena izmed pogostih napak, ki vas precej drago stane zaradi potrate energije, vode in detergenta. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.