Ž.A. | 8. 4. 2022, 07:00

FOTO: Si želite prav posebno in nadvse čudovito velikonočno dekoracijo? Sledite letošnjim TRENDOM!

Sanjski šopek

Še malo in velikonočni čas bo tukaj. Zakaj torej ne bi začeli razmišljati o simpatični dekoraciji, ki bo popestrila praznike?

Pred vrati je prvi veliki praznik – velika noč. In mi ga že komaj čakamo!

Praznik družine, polne mize dobrot in čudovitih pisanih dekoracij.  A to niso le pirhi, ampak tudi drugi čudoviti elementi, ki so povezani z največjim krščanskim praznikom. 

Še nimate ideje, kako bi okrasili hišo za to priložnost? Naj vam priskočimo na pomoč!

Če samo malo pobrskate po spletu, bodo tipične velikonočne dekoracije vsebovale pirhe, jajčne lupine in prvo spomladansko cvetje, s kakšno vejo vmes. Ampak letos bodite drugačni in ne ustrašite se poskusiti kaj novega.

Ste morda pomislili na venčke kot del velikonočne dekoracije. Venčke? Niso ti primerni bolj za advent? Še zdaleč ne! Metka iz Sanjskega šopka, kjer najdete kar nekaj čudovitih venčkov iz suhega cvetja, prisega na drugačnost in unikatnost. In venčki so ravno to! 

Sanjski šopek
Simbolika venčka – sklenjen krog 

Okrogla oblika pomeni popolnost in večnost, svečani venčki pa so okrasni simbol že več stoletij. Nekoč so sicer imeli drugačen pomen – predstavljali so moč in avtoriteto, saj so jih na glavah nosili voditelji in kralji. Obenem so izražali tudi čast in zmagoslavje na glavah uspešnih bojevnikov in športnikov. 

Sanjski šopek
Venčki iz suhega cvetja trajajo večno 

Razlogov, zakaj je suho cvetje tako priljubljeno, je sicer več, a najbolj pomemben je zagotovo njihov neomejen rok trajanja. Obesite venček na pravo mesto in ostal bo za vedno, pomembno je le, da ni preveč izpostavljen vlagi in sončni svetlobi. Tako boste vedno imeli spomin na letošnjo veliko noč. 

Sanjski šopek
Prijazno do okolja

Dolga življenjska doba omogoča, da venček lahko prestavljate – na vhodna vrata, na balkonska vrata, obesite ga nad posteljo. Kamor želite. Poleg tega so iz organskih materialov, ki ne obremenjujejo okolja. 

Sanjski šopek
Unikatnost je na prvem mestu

Vsak posušen cvet je unikaten. Razlikujejo se samo v teksturah, oblikah in barvah, zato je tudi vsak venček unikaten. 

Sanjski šopek
In ustvarite ga lahko kar sami!

Najboljše pri velikonočnem venčku pa je, da ga brez težav lahko izdelate tudi sami. Velika noč je družinski praznik, zakaj ne bi zbrali družine na kup in skupaj ustvarili venčke? Najprej se odpravite na travnik in izberite travniško cvetje, ki ga nato doma posušite. Ko imate cvetje pripravljeno, potrebujete še lepilo, žice, vrvico in vezice. 

Sanjski šopek

Nato pa enostavno pustite domišljiji prosto pot. Naredite skico, nato pa si dajte duška – imejte ustvarjalni dan. Sprostite misli, spočijte glavo in brez obremenjenosti uživajte ob ustvarjanju. Obesite ga na vhodna vrata ali pa na steno v kuhinji in polepšajte celoten prostor. 

Če se vam zdi, da nimate ustvarjalne žilice, pa vas v Sanjskem šopku čakajo čudoviti venčki izpod Metkinih rok. 

Priporočamo tudi: Dekle razkrilo, kako na zmenkih testira moške, da odkrije, kdo je tisti pravi

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.