Š. Š. | 1. 9. 2022, 17:17

Poznate 3 kose oblačil, ki bi jih morali vedno prati ločeno od drugih?

Profimedia

Nekateri so pri pranju oblačil zelo natančni, drugim se večkrat zgodi, da v naglici kaj naredijo preveč na hitro. Toda obstaja pravilo, pri katerem ne bi smeli zamižati.

To pravilo je, da bi se morali določeni kosi oblačil vedno prati ločeno od drugih. Zakaj? Zato, ker vam sicer lahko en kos uniči vse druge v pralnem stroju.

Kavbojke

Kavbojk nikar ne družite z drugimi vrstami oblačil, saj so mnogo bolj grobe. Poleg tega se zadrge in gumbi lahko zataknejo v bolj nežne tkanine in jih celo raztrgajo. Lahko se zgodi, da boste v tem primeru pleten pulover iz pralnega stroja potegnili povsem uničen.

Profimedia

Tkanina, ki pušča vlakna

Tista tkanina, ki pušča vlakna, naj se pere ločeno od drugih. Sicer boste imeli poln stroj oblačil, 'okrašen' z vlakni in ure dela, da boste težavo rešili.

Zelo umazana oblačila

Če je kakšno oblačilo zelo umazano, ga nikar ne priložite k manj umazanim v pralni stroj. Umazanija se prenaša in lahko se namreč zgodi, da boste namesto opranega perila iz stroja potegnili kup umazanih oblačil.

To velja tudi za vonj - če umazana oblačila zelo smrdijo, se v primeru skupnega pranja vonj lahko prenese na celoten pralni stroj.

Ob tem velja omeniti še pranje športnih oblačil, ki so običajno iz materialov, ki se hitreje navzamejo vonja po znoju. Zato se tudi športna oblačila perejo vedno posebej in mnogo bolj pogosto kot denimo kavbojke.

Profimedia

Poleg tega zelo umazana oblačila zahtevajo poseben pristop, predvsem daljši cikel pranja in pogosto tudi obdelavo s posebnimi sredstvi pred samim pranjem. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.