N. V. | 17. 11. 2022, 12:00

Te 4 stvari v vašem domu so magnet za nesreče in težave

Profimedia

Pritegnejo samo slabo, zato se jih takoj znebite!

Negativna energija v domu lahko negativno vpliva na številna področja našega življenja, zato je pomembno ugotoviti, kaj jo povzroča, piše hrvaška Sensa.

Feng shui

Po feng shuiju lahko negativna energija v domu povzroči stres, nelagodje, tesnobo in nemir. Lahko vpliva tudi na spanje, domače odnose, proračun in blaginjo.

Praksa feng shuija vključuje določena pravila in smernice za ohranjanje ravnovesja energetskih tokov v prostoru. Verjame, da je vse okoli nas zgrajeno iz energije, zato je pomembno, da vzpostavimo pozitiven energijski pretok v bivalnem prostoru.

Strokovnjaki za feng shui poudarjajo, da obstajajo 4 stvari, ki povzročajo slabo energijo v vašem domu – znebite se jih in privabite srečo in napredek:

1. Smeti in nered

Glavno pravilo feng shuija je odstraniti vse nepotrebne stvari iz doma, predvsem smeti in tisto, kar povzroča nered. Či energija se mora prosto gibati po vašem domu. Smeti po drugi strani preprečujejo njen pretok in ustvarjajo negativno energijo.

Nasprotno pa ima čiščenje nasproten učinek. Ugotovite, kateri deli hiše vas najbolj motijo ​​in si vzemite od 10 do 15 minut na dan, da zavržete tisto, kar vam ni všeč ali ne potrebujete.

2. Zrak mora biti čist

Ne pozabite, da je energija povsod - ko se po telefonu skregate z zakoncem, otroki ali nekom drugim, se vaš dom takoj napolni z negativno energijo.

Če je zrak v prostoru težak, lahko poskusite prostor očistiti z vonjem po kadilu. Pri čiščenju zraka pa vam lahko pomagajo tudi rastline, ki čistijo zrak tako, da absorbirajo toksine in sevanje iz gospodinjskih aparatov.

3. Pokvarjene stvari prinašajo slabe občutke

Zlomljeni predali, zamašeni umivalniki in celo strgana oblačila so le nekaj primerov slabega feng shuija. To prinaša neugodno energijo, slabo pa vpliva tudi na gospodinjski proračun in povzroča pomanjkanje denarja, menijo strokovnjaki za feng shui.

Najbolje je popraviti vse, kar je pokvarjeno, in reciklirati ali zavreči tisto, česar ni več mogoče popraviti.

4. Vhod v vaš dom

Vhodna vrata morajo biti čista, pri vhodu v hišo ne sme biti nobenih ovir v obliki torb ali čevljev, sama vrata pa naj se enostavno odpirajo.

Prva stvar, ki jo vidite, ko odprete vrata, pusti vtis na zaznavanje celotne hiše. Zraven postavite čudovito umetnino, pohištvo ali kateri koli drug predmet, ki vam bo všeč in vam bo takoj postal bolj prijazen.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.