Š. Š. | 26. 8. 2022, 11:51

Te barve bodo majhno kopalnico naredile veliko

Profimedia

Pri kreiranju prostorov je kopalnica velikokrat tista, na račun katere so drugi prostori večji. Če je bilo tudi pri vas tako, vam ponujamo nekaj trikov, kako jo vsaj optično povečati.

Barve delajo čudeže, tako v smislu dobrega ali manj dobrega počutja kot vizualno. Prostor lahko naredijo energičen ali umirjen, prostoren ali utesnjen. Slednjega si v že tako majhni kopalnici vsekakor ne želite.

Kopalnica je oaza dobrega počutja, prostor sprostitve, jutranjih ritualov, ki vas popeljejo v nov dan in prostor, kjer se zvečer pripravite na spanje. Za vse to so barve pomembne.

Pa ste vedeli, da barva kopalnice vpliva tudi na to, kako sami sebe vidite v ogledalu?

Katere barve bodo optično povečale vašo malo kopalnico?

Klasična bela

Morda se sliši dolgočasno, a prostor lahko popestrite s številnimi dodatki. Stene pa so tako velik in izstopajoč element, da tu ni prostora za eksperimentiranje. S klasično belo nikoli ne boste zgrešili in ima najboljše sposobnosti ustvarjanja vizualno večjega prostora, kot je v resnici.

Profimedia

Umazano bela

Če vam je snežno bela preveč hladna, je odlična rešitev za kopalnice tudi umazano bela barva, ki daje topel pridih. Pa še malce bolj hvaležna je z vidika kakšnih madežev.

Nežno roza

Nežno roza barva (nude) se odlično kombinira s katerokoli drugo barvo in je zelo hvaležna odločitev tudi za kopalnice.

Svetlo siva

Je tudi vas prešinilo, da je svetlo siva morda pa vseeno preveč hladna za na steno? Strokovnjaki se ne strinjajo, pravijo da siva v pravi kombinaciji dodatkov in opreme zasije čudovito. In poveča prostor.

Bledo modra

Modra, ki spominja na poletno nebo, je še ena v vrsti dobrih izbir za kopalnico. Dovolj nevtralna je, da ni zahtevna pri kombiniranju.

Gozdnato zelena

Ta izbira je malce bolj zahtevna in tvegana, a strokovnjakinja Meg Piercy pravi, da s pravim pristopom ta barva vašo kopalnico lahko spremeni v oazo. Edini pogoj, da se podate v to pustolovščino, je, da ima vaša kopalnica dovolj naravne svetlobe.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.