A. Ko. | 3. 12. 2022, 21:01

V domove se vrača trend iz 70. let, ki ga ne bi nikoli pričakovali

Profimedia

Opremljanje domov v 70. letih je gotovo imelo svoje posebnosti in nekatere se zadnja leta vračajo. Če smo preproge in vinil pustili za seboj, pa so aktualni ratan, zemeljski toni in prav posebno steklo. 

Na vrh trendov, ki se vračajo iz tega desetletja, oblikovalci zadnje čase postavljajo – dimljeno steklo. ʺNekaj zapeljivega je na dimljenem steklu in ta občutek ustvarja prikrita prosojnostje za Better Homes and Garden povedala strokovnjakinja Jen DeRose in dodala, da gre za brezčasen retro glamur.  

Dimljeno steklo se pojavlja vsepovsod, najbolj pa kot dekorativa na mizi, v obliki vaz in kozarcev. A vedno bolj pogosta so tudi svetila iz dimljenega stekla, ki se v revijah pojavljajo nad lesenimi masivnimi mizami. Je pa, kot opazarjajo strokovnjaki, pri uporabi potrebna previdnost in kanček občutka, da z umestitvijo v sodobne prostore ne ustvarite nasprotnega učinka od želenega.

Za začetek dimljeno steklo vnesite v majhnih količinah, naj bo dovolj vaza, v katero umestite kakšno vrsto trav.  

Če bi radi ustvarili večji pridih 70. let, vnesite v dom še kakšno kosmato preprogo, salonski naslanjač, rjave, rjaste in bež odtenke. Vse to se po mnenju omenjene strokovnjakinje čudovito ujema s temnim bronom in lesenimi elementi.     

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.