N. V. | 3. 3. 2023, 06:00

VIDEO: To postavite v vrečko s kruhom in ostal bo svež do 3 tedne

Profimedia

Rok uporabnosti večine živil je omejen in nemalokrat se zgodi, da živilo, ker ga ne porabimo pravočasno, pristane v smetnjaku. Zato je treba živila pravilno shraniti, da ostanejo čim dlje sveža.

Na TikToku se je pojavil zelo zanimiv videoposnetek. Uporabnica Katya, ki ga je objavila, je predstavila nekaj trikov za konzerviranje hrane. Oglejte si ga, če ne želite po nepotrebnem metati hrane stran.

@katya.mackle Reply to @bethann_louise here are some food preservation tips 🫶🏼 #zerowaste #reducewaste #foodstorage #fridgeorganization #foodpreservation ♬ Home - Edith Whiskers

Triki za shranjevanje hrane

  • Peclje banan zavijte v kos folije. Tako bodo dlje časa ostale sveže.
Pinterest
  • Predstavila je izviren način shranjevanja korenja in zelene listnate zelenjave. Za shranjevanje teh živil v hladilniku uporablja posebno posodo, brez pokrova ali s pokrovom, ki prepušča zrak. V posodo natočite vodo, s tem, da je ne zaprete povsem, da ohranite pretok zraka.
Facebook/The Cross Legacy
  • Podobno tehniko Katya uporablja tudi za shranjevanje jagodičevja. Še preden ga postavi v odprto posodo, jagodičevje umije z vodo in jabolčnim kisom. V posodo postavi papirnat papir in preden jo položi v hladilnik, počaka, da se sadje posuši. Ta trik preprečuje, da bi se sadje pokvarilo.
Pinterest
  • Novinarje portala Metropolitan.si je najbolj navdušila z naslednjim trikom: kruh lahko ostane svež do tri tedne, če v vrečko, kjer imamo shranjenega, dodamo zeleno. Kruh se ne suši in ne plesni.
Facebook/Edgardo Noel

Že poznate katerega od teh trikov?

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.