Uredništvo | 17. 9. 2023, 07:00

Zakaj bi vsak dom moral imeti kip slončka (razlogi vas bodo prepričali)

Profimedia

Po feng šuju najbolje deluje, če slončka postavite v bližino vhodnih vrat. A pazite, kako ga boste obrnili. Poleg tega pa je dobrodošel tudi v dnevni sobi in še posebej v pisarni. 

Starodavna kitajska filozofija feng šuj sledi mnogim pravilom, ki naj bi v dom prinašala samo dobro energijo. Feng šuj po prepričanju mnogih celo izboljšuje naše zdravje. Če se le držite njegovih načel in v dom povabite samo primerne rastline in upoštevate strogo postavitev v prostoru. Največja in zelo pogosta kršitev te filozofije se zgodi ob vhodu v stanovanje. Ta prostor mora biti urejen, da človeka lepo pozdravi, in ne nametan s kopico čevljev, dežnikov in jaken. 

Profimedia

Je pa vhod tudi del doma, kjer bi morali najti prostor za - kip slončka. V veliko kulturah slon simbolizira srečo, moč in modrost in če ga postavite v bližino vhodnih vrat, to pomeni dvoje. Če slonček gleda stran od vhodnih vrat, to prinaša srečo. Če pa slonček gleda proti vratom, varuje hišo in odganja negativno energijo. 

Profimedia

A kip slona je priporočljivo postaviti še marsikaj drugam. V pisarno bo prinesel modrost, moč in uspešnost, v dnevni sobi bo krepil vez med družinskimi člani, slonček v spalnici simbolizira ljubezen in zvestobo, v otroški sobi pa prinaša otroku znanje in uspeh. Če vse to drži, samo en kipec zagotovo ne bo dovolj.