Š. Š. | 20. 9. 2022, 18:00

Vemo, kakšni bodo barvni trendi pri opremljanju stanovanj v letu 2023

Profimedia
Vemo, kakšni bodo barvni trendi pri opremljanju stanovanj v letu 2023 (foto: Profimedia)

Vsako jesen strokovnjaki začnejo z napovedmi, katere barve naj krasijo vaš dom v letu, ki prihaja. Če se je leto 2022 vrtelo okoli zelene, bo leto 2023 posvečeno samoizražanju.

Določena podjetja so že razkrila, katera bo njihova barva prihajajočega leta. Izpostavljamo tiste, ki so že začele pisati trende.

  • Zeleno-modra (Vining Ivy)

Močan, a vendarle zelo umirjen odtenek, ki deluje tako v modernem kot klasičnem oblikovanju. Gre za odtenek, za katerega strokovnjaki pravijo, da je primeren za vsak prostor.

Barva se odlično kombinira z lesenimi elementi, kamnom in tudi bolj bogatimi teksturami.

Če je kljub vsemu premočna za večji element, pa bo odlična tudi kot dodatek – na okrasnih blazinah, oblogah, pohištvu. Je podobna smaragdno zeleni, ki bo prav tako v trendu.

  • Rustikalno siva

Rustikalno siva je sproščujoča barva, ki se praktično poda kamorkoli in za družbo katerikoli drugi barvi. Gre za mešanico sive in bež barve s subtilnimi rdečimi podtoni, vsi skupaj pa ustvarjajo topel zemeljski odtenek. Poda se tako v kuhinje kot spalnice in dnevne sobe.

  • Vijoličasti odtenki

Da se vijoličasta barva vrača na piedestal, smo lahko opazili že v letošnjem letu in njen pohod se nadaljuje. Je elegantna in prefinjena barva, ki jo povezujemo tako z ustvarjalnostjo kot romantiko. Določeni odtenki vijoličaste barve pa zelo dobro vplivajo tudi na počutje. Mednje spada 'sivkasto vijoličasta', ki doživlja veliko vrnitev.

Vse dosedanje barvne napovedi za leto 2023 vključujejo nevtralne, tople zemeljske in pomirjujočo modre tone. Namesto bolj resne snežno bele bo prednjačila umazano bela. Vsekakor pa se bo kakšna barva tej paleti v prihodnjih mesecih še pridružila. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.