R.S. | 7. 10. 2022, 14:01

Pekarna Ane Roš je bila v dveh urah povsem izropana: "Takšne gneče nisem pričakovala"

Aleksandra Saša Prelesnik

S kuharsko mojstrico smo se pogovarjali o njenem novem projektu, ki bo poskrbel, da boste imeli doma vedno svež kruh in okusne sladice. Zaupala nam je, kateri je njen najljubši pekovski izdelek. 

Ana Roš je v središču Ljubljane odprla Pekarno Ana, ki je navdušila mnoge. V dveh urah je bilo namreč razprodano vse, ostal je le kruh. Gneča je presenetila tudi Roševo: "Takšne gneče nisem pričakovala. Presrečna sem," je povedala za Metropolitan

Aleksandra Saša Prelesnik

Na otvoritvi smo opazili ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ustanovitelja Odprte kuhne Almo in Liorja Kochavyja, igralca Luko Markusa, koreografa Igorja Jelena - Iggyja, podjetnika Gregorja Jamnika, frizerja Saša Malija, manjkal ni niti nekdanji partner Roševe, Valter Kramar. Za glasbeno spremljavo pa je na slavnostni otvoritvi za klavirjem poskrbela pevka Jana Šušteršič.

Aleksandra Saša Prelesnik

Višji cenovni razred, a ne previsok

Pekarna je na Slovenski cesti 30. Roševa se je za odprtje pekarne odločila zaradi svojega peka, ki je potreboval nov izziv. "Meni so izzivi všeč, tako da je nastala pekarna." Ob vprašanju, kateri je njen najljubši izdelek, se je nasmehnila in povedala, da so ji najljubši prav vsi. 

V novi pekarni lahko najdemo čokoladno pecivo, klasične rogljiče, cimetove zvitke, ajdovo piramido, jabolčne "cruffine" in kruh. "Tukaj prideš, kupiš, odideš. Imamo odlično kavo, lipov čaj, krasne slovenske sokove."

Aleksandra Saša Prelesnik

Cena izdelkov spada v višji cenovni razred. Cene so posledica kakovostnih sestavin in ogromno ročnega dela. Kuharska mojstrica je poudarila, da so izdelki kljub temu dostopni vsem. 

Od drugih pekarn se Pekarna Ana razlikuje po izjemni tehniki. Kuharska mojstrica je poudarila, da ima v pekarni dva genialca. "Srečna sem, ker vsak izmed njih uporablja to platformo, da izraža svoje znanje in kreativnost."

Aleksandra Saša Prelesnik

V pekarni so trenutno štirje zaposleni - trije v proizvodnji, eden v prodaji. Če bo prodaja še tako uspešna, kot je bila prvi dan, bo morala zaposliti več ljudi. 

Se obeta še ena pekarna? 

Zunaj pekarne bodo v prihodnosti verjetno postavljene stoječe mize. "Ideja je, da lahko vzameš in pred pekarno poješ. Bi pa želela, da se to dogaja stoje. Pekarna ni prostor, kjer bi se ljudje zadrževali, to ni kavarna."

Aleksandra Saša Prelesnik

49-letnica je ob odprtju dejala, da je to njena prva pekarna, vendar vsekakor ne zadnja. Počasi razmišlja o odprtju druge pekarne, več informacij pa še ni želela razkriti.