Uredništvo | 19. 9. 2023, 12:48

Čustvena Ana Roš o uresničenih sanjah po zgodovinskem uspehu: "Vsako leto znova dokazujemo, da ..."

Žiga Živulović jr./Bobo

Ekipa Hiše Franko se zaveda, da so zdaj še bolj zavezani k ustvarjanju izjemnih kulinaričnih trenutkov in dvigu standardov kakovosti. 

Danes so v Ljubljani že četrtič slovesno proslavili izbor restavracij, ki so si priborile mesto v slavnem Michelinovem kulinaričnem vodniku za Slovenijo. Ana Roš Stojan si je s Hišo Franko priborila tri Michelinove zvezdice, restavracija Milka z Davidom Žefranom dve, sedmim restavracijam pa so namenili po eno zvezdico.

Danijel Čančarević

Lani so inšpektorji Hiši Franko podelili dve zvezdici, po eno zvezdico je prejelo devet restavracij s svojimi kuharskimi šefi. Letos je Michelin Ani Roš in njeni ekipi dodelil najvišje priznanje, tri zvezdice. Hiša Franko je tako postala prva slovenska restavracija, ki se ponaša s tremi Michelinovimi zvezdicami.

Odziv kuharske mojstrice

Chefinja Ana Roš se je na izjemno priznanje že odzvala: "To so sanje vseh članov družine Hiše Franko, ki so se pravkar uresničile. Mlada ekipa, ki trdo dela dan za dnem, leto za letom. Toda na koncu dneva nam je najbolj pomembno, da so gostje Hiše Franko zadovoljni. Nismo za vogalom in hvaležni smo za vsako dušo, ki si vzame čas, da se zapelje skozi divji svet doline Soče in uživa v naših čudovitih stvaritvah. Tudi pozimi, ko so prižgani vsi kamini, je restavracija naravnost čarobna. Smo lahko še boljši? Vedno. In to dokazujemo vsako leto. Malo rock@roll, malo funky, a zelo elegantna zgodba, naša zgodba na slovenskem skrajnem zahodu."

Priznanje za predanosti kulinaričnemu ustvarjanju

Ekipa Hiše Franko se zaveda, da so zdaj še bolj zavezani k ustvarjanju izjemnih kulinaričnih trenutkov in dvigu standardov kakovosti. Obljubljajo, da nas bodo še naprej presenečali, a hkrati ostali zvesti svoji filozofiji in ljubezni do doline Soče, od koder prihajajo. 

Kot so zapisali v izjavi za javnost, je tretja Michelinova zvezdica priznanje njihovi ustvarjalnosti, inovativnosti in predanosti kulinaričnemu ustvarjanju. Potrjuje, da so izbrali pravo pot

Profimedia


 
"Le tri leta zatem, ko je prestižni rdeči vodnik prišel v Slovenijo in Hiši Franko podelil dve zvezdici, nas je letos uvrstil med sam creme de la creme svetovne gastronomije, našo kuharico Ano Roš pa uvrstil v skupino peščice kuharic na svetu, ki jim je uspelo restavracijo pripeljati do 3. Michelinove zvezdice,"
so zapisali in se obenem zahvalili vsem, ki so del njihove uspešne zgodbe.