N. V. | 20. 7. 2022, 22:26

FOTO: Pa še res je! To hrano si najpogosteje privoščimo na plaži

Profimedia/Vecernji list/fotomontaža
FOTO: Pa še res je! To hrano si najpogosteje privoščimo na plaži (foto: Profimedia/Vecernji list/fotomontaža)

Tudi vi to jeste na hrvaških plažah? To so ideje, če ne veste, kaj vzeti na plažo, ne da bi se pokvarilo ...

Visoke temperature niso najboljše prijateljice hrane. Zaradi tega je treba biti v poletnih mesecih pri ravnanju z njo pazljivejši. Še toliko bolj na plaži.

Pri živilih, ki so lažje pokvarljiva, se je treba zavedati, da je nevarno, ko so v temperaturnem območju med 5 in 36 stopinj Celzija, piše portal Okusno.je.

Četudi jih na plažo prinesemo v hladilni torbi, se v poletni vročini hitro lahko zgodi, da ta ni več dovolj ohlajena. To pa pomeni, da se v naših obrokih vse hitreje razraščajo bakterije, ki lahko povzročijo preglavice.

Čim manj komplicirati

Pri hrani na plaži zato enostavno moramo čim manj komplicirati. Dobra ideja je, da na plažo vzamete nekaj sadja. Lahko si narežete lubenico ali melono in ju shranijo v plastično posodo. Kdaj pa lahko lubenico dobite tudi pri prodajalcih, ki hodijo po plaži in jo ponujajo.

Profimedia

S seboj lahko vzamete kakšne piškote, ali pa slanik, ki ste ga zjutraj kupili v pekarni. To je priljubljen prigrizek mnogih na plaži Jadranskega morja.

Profimedia

Predvsem pa poskrbite dovolj tekočine, pri tem pa portal Okusno.je odsvetuje uživanje sladkih pijač: ker ne odžejajo. 

Kaj lahko kupimo na plaži Jadranskega morja?

Spomnimo tudi na prigrizke, ki jih lahko kupite na plaži. Ko pomislimo na prodajalce, ki hodijo po obali, kar hitro v ušesu zaslišimo znan "krafne, krafne" ("krofi, krofi"), ali "kukuruuuuz" ("koruza").

Vecernji list

Na hrvaških plažah pa najdemo tudi stojnice s hitro hrano, ki pa nam v poletnih dneh precej tekne: hamburger in krompirček.

Profimedia

Seveda pa ne smemo pozabiti na najbolj poletni priboljšek: sladoled! Ta na morju nikakor ne sme manjkati.

Profimedia

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.