N. V. | 29. 9. 2022, 07:36

Hrvatje popljuvali slovensko restavracijo z Michelinovo zvezdico

Profimedia/Posnetek zaslona/Kult plave kamenice/fotomontaža

V Kranjski Gori so pred kratkim prenovili restavracijo Milka. Ste jo že obiskali? Ste bili razočarani kot naši sosedje, ali imate boljšo izkušnjo?

Prenovljena kranjskogorska restavracija Milka se je že v prvem letu svojega obratovanja razveselila Michelinove zvezdice. Njihova vizija temelji na uporabi regionalnih sezonskih sestavin, ki jih navdihujeta alpsko okolje in tradicija, ponašajo pa se tudi s prestižnim interjerjem.

Razočarani Hrvati

Čeprav so mnogi nad novo restavracijo navdušeni, se je, kot kaže, zataknila v grlu hrvaškega gastronomskega portala Kult plave kamenice. Recenzenti kulinaričnega portala so restavracijo zapustili razočarani, njihovo izkušnjo pa so podrobno opisali.

Posnetek zaslona/Kult plave kamenice

Če so bili izjemno navdušeni nad ambientom, so po drugi strani kritizirali "grozno postrežbo in brezizrazno hrano".

Menijo, da si je "Milka polovico zvezdice prislužila s pomočjo dekoracije in ambienta", in ne zaradi hrane.

"Grozna postrežba"

Za kosilo ali večerjo v restavraciji Milka si je treba rezervirati dovolj časa: približno uro in pol za 4-hodni meni, dve uri in pol za 7-hodni meni in tri ure in pol za 10-hodni meni. Kosilo strežejo od četrtka do nedelje med 12.00 in 16.00, zadnji termin za rezervacijo je ob 13.30.

Recenzisti hrvaškega portala so čas kosila zamudili za 11 minut. Restavracijo so o zamudi obvestili, a so jim kljub temu na kraju pojasnili, da jim lahko postrežejo le krajši meni, saj da se morajo pripraviti na večerne goste.

"Nismo prejeli nobenega opravičila, ker ne moremo dobiti tistega, zaradi česar smo potovali približno štiri ure, temveč izjavo, da bi lahko vozili malo hitreje ter da sta Hrvaška in Slovenija blizu," pišejo, kakšnega odnosa so bili deležni v dragi restavraciji z Michelinovo zvezdico.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manca Jevscek (@mrs.manca)

Kritika strežbe se s tem ni končala. Kot so še izpostavili, v restavraciji ni bilo nobene gneče, a gostje vseeno niso bili enakovredni: "Opazili smo, spet, da so nekateri gostje pomembnejši od drugih." Vsa pozornost natakarjev in kuhinje je bila po njihovih navedbah namenjena dvema gostoma, "ki sta profesionalno fotografirala krožnike".

Najslabša restavracija v Sloveniji?

Našteli so še nekaj drugih spodrsljajev, ki so jih opazili pri strežbi, piko na i pa so doživeli po obedu, ko so želeli na terasi popiti kavo: "Kave nam ni ponudil nihče, temveč smo imeli občutek, da smo v restavraciji preživeli že preveliko časa in da je čas za odhod."

"Postrežba v restavraciji Milka je daleč najslabša v celotni Sloveniji. Sicer smo bili s slovenskim gostoljubjem in postrežbo vedno zadovoljni."

Kako so bili zadovoljni s hrano?

Zapisali so, da je bila prezentacija hrane lepa, "najboljše in najbolj vznemerljive stvari pa se dogajajo zunaj uradnega menija, torej v pozdravih in slaščičarskih miniaturah".

Kot daleč najboljši krožnik so ocenili ocvrto svinjino z zeleno, porom in školjkami. Lepe besede so našli še za krožnik, sestavljen iz zelja in tolminskega sira, medtem ko so glavni jedi, svinjino in postrv, opisali kot brezokusni.

Drugačno izkušnjo so imeli pri pijači, kjer so ocenili, da "glavni somelje obvlada svoje delo in uporablja dobra vina". "Škoda, da pijača na mizo ne prispe ob pravem času," so dodali.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.