17. 3. 2023, 06:49 | Vir: STA

Odprta kuhna se vrača: na Pogačarjevem trgu bo spet dišalo

Bobo/fotomontaža

Tudi letos eno osrednjih načel kulinarične tržnice ostaja trajnost. Ob zaključku vsake Odprte kuhne bodo viške hrane v sodelovanju s Slovensko filantropijo razdelili družinam v socialni stiski.

Kulinarična tržnica Odprta kuhna se vrača na Pogačarjev trg v Ljubljani. Obiskovalcem se bo ob odprtju 11. sezone, ki bo potekala do 21. ure, predstavilo več kot 50 različnih ponudnikov, med njimi osem novih, napovedujejo organizatorji. Kulinarika ponudnikov je resnično na visokem nivoju.

"Prizadevamo si, da sestavimo okusno mešanico svetovnih kuhinj, uspešnic ulične hrane in domačih jedi iz različnih slovenskih regij ter vse skupaj začinimo s ščepcem trendov in novosti," je pred začetkom nove sezone o ponudbi poudaril direktor in ustanovitelj Odprte kuhne Lior Kochavy.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Odprta kuhna • Open Kitchen (@odprtakuhna)

Sodelovanje v novi sezoni Odprte kuhne je po navedbah organizatorjev doslej potrdilo več kot 60 različnih ponudnikov, od tega skupno deset novih.

Tudi letos eno osrednjih načel kulinarične tržnice ostaja trajnost. "Že pred leti smo iz Odprte kuhne izločili vso plastiko, vestno ločujemo odpadke, k trajnostnim načinom delovanja spodbujamo naše partnerje, spodbujamo trajnostni pristop pri pripravi jedi z lokalnimi, sezonskimi sestavinami in s čim manj odpadka, obiskovalce pa vabimo, da Odprto kuhno obiščejo peš, s kolesom ali javnim prevozom," so v sporočilu za javnost še povzeli direktorja. Kot je dodal Kochavy, bodo tudi letos ob zaključku vsake Odprte kuhne v Ljubljani viške hrane v sodelovanju s Slovensko filantropijo razdelili družinam v socialni stiski.

Novo na Metroplay: "Ne biti cringe" | N1 podkast s Suzano Lovec