N. V. | 15. 3. 2023, 21:51

Želi se približati ljudem: dobrote Ane Roš Stojan boste lahko poskusili na ...

Aleksandra Saša Prelesnik

Popeljala vas bo na kulinarično popotovanje. Vas zanima, kaj bo slovenska chefinja tokrat pripravila?

Na Pogačarjevem trgu bo ponovno dišalo, saj nas bodo znova razvajali ponudniki Odprte kuhne. Dobrote boste lahko poskusili že v petek, 17. marca, smo poročali.

Med ponudniki pa ne bo manjkalo znanih obrazov. Znanih v smislu, da smo jih na Odprti kuhni že srečali, pa tudi v smislu svetovne prepoznavnosti: med drugimi se bo predstavila tudi slovenska kuharska mojstrica Ana Roš Stojan.

Kaj bo ponujala?

Priznana chefinja bo na Pogačarjev trg prinesla izbor svojih dobrot iz Pekarne Ana. Pekarna namreč navdušuje mnoge, poročali smo, da ob 10. uri v pekarni več skoraj ni mogoče kupiti pekovskega izdelka, za nekaj časa pa je Roš Stojanova pekarno celo zaprla, da je lahko povečala obseg proizvodnje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pekarna Ana (@pekarnaana)

Druge novosti na Odprti kuhni

Z ljubljanskega barja bo prišla družinska gostilna Hiša Jerin, ki se bo predstavila z mehkimi svinjskimi lički z domačimi njoki ter slastnim cmokom, polnjenim s slivo in prelitim s fino vanilijevo kremo.

Pri MEMON Prosciutto e Vino CF bodo obiskovalci lahko odkrivali najboljše evropske primerke pršutov z zaščitenim geografskim poreklom, starane tudi do 36 mesecev, ki jih bodo lahko kupili tudi za domov.

Juicy Marbles bodo navduševali in presenečali s slovensko sočno, trajnostno in revolucionarno vegansko alternativo mesu. "Njihov filet mignon bo pogrel dušo v raguju po burgundsko in odigral glavno vlogo v družbi ohrovtove solate," obljubljajo organizatorji Odprte kuhne.

Medtem bo ekipa Boul pripravljala sklede v treh različicah – piščanec, blanširan losos ali piščančji ramen, ki so hitra opcija, a niso hitra hrana, saj žarijo v barvah bogatih okusov, hranljivih sestavin in svetovnih trendov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boul (@boul.si)

Gelateria DiMatteo bo za sladkosnede poskrbela s stolpi ameriških palačink s slastnimi nadevi, prelivi in posipi, poleti pa še z butičnim italijanskim sladoledom.

Fantje iz Starega Piskra bodo predstavili še Sladki Pisker, kjer bodo na voljo sočni zavitki po receptih njihovih babic. Zaenkrat stavijo na jabolčnega, mareličnega s skuto in višnjevega.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gostilna Stari pisker (@staripisker)

Le okrog ovinka pa bo na Pogačarjev trg zavila ekipa Dragon Street Food, ki je ljubljansko mitologijo združila z romunsko tradicijo ter ustvarila zgodbo zmajskih kurtošev, polnjenih z najrazličnejšimi polnili.

Restavracija Breg bo poskrbela za kanček luksuza z ostrigami in šampanjcem. Ekipa Drinx.si bo obogatila ponudbo vrhunskih vin.

Odprta kuhna

Tudi stojnica Brine, ki je doslej ponujala osvežilne džin tonike, bo svoj nabor razširila z drugimi imenitnimi koktejli in tako ob pomladnih petkih ogrevala vzdušje za festival Brina, ki ga organizacijska ekipa Odprte kuhne načrtuje za začetek junija, tokrat z novim konceptom.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.