P.M. | 9. 3. 2023, 18:34

Petki na prostem: slikovita kulinarična tržnica se vrača v prestolnico

Organizatorji Odprte kuhne

Znan je datum začetka nove sezone Odprte kuhne, ki bo med svoje stojnice vse do konca oktobra privabljala ljubitelje urbanega druženja.

V petek, 17. marca, se bo na Pogačarjevem trgu pričela nova, že 11. sezona Odprte kuhne. Okusne domislice kuharskih mojstrov iz vse Slovenije bodo v Ljubljani obiskovalcem ob suhem vremenu na voljo vsak petek, in sicer med 10. in 21. uro.  Poleg prestolnice bo Odprta kuhna letos obiskala še Novo mesto, Novo Gorico, Slovenj Gradec in Ptuj. Ob tem je ekipa Odprte kuhne namignila, da se zna v njihov koledar uvrstiti še kakšna nova lokacija oziroma presenečenje.

Bogato dopolnjena ponudba

Kot so povedali organizatorji, je že več kot šestdeset partnerjev potrdilo sodelovanje (med njimi je trenutno osem novih), do konca sezone pa se to število običajno še poveča. Obiskovalce med utečeno ponudbo čakajo nove sladice, nove slovenske in brezmesne jedi ter tudi vrhunski pršuti.

Odprta kuhna

Letos bo še bogatejša ponudba vin, tudi stojnica Brine, ki je doslej ponujala osvežilne džin tonike, bo svoj nabor razširila z drugimi imenitnimi koktejli. Poleg tega bodo nekateri stalni ponudniki menije svojih uspešnic dopolnili z novimi jedmi, solatami in domiselnimi brezalkoholnimi pijačami.

Odprta kuhna je že najstnica

"Kar težko verjamem, da bomo z Odprto kuhno vstopili že v drugo desetletje delovanja. Za nami je nekaj kar zahtevnih let, zato upam, da bo 11. sezona zabavna, intenzivna in polna novih okusov," je dejal Lior Kochavy, vodja projekta, in dodal, da so z ekipo tudi letošnjo zimo preživeli ob raziskovanju novih gurmanskih doživetij, ki bi jih lahko vključili v ponudbo. 

Odprta kuhna

Ob tem je poudaril, da tudi letos nadaljujejo uspešno sodelovanje z Gourmet Ljubljana, saj Odprta kuhna dobesedno uteleša kulinarični razcvet prestolnice. Odprta kuhna je bila ena redkih stvari, ki tudi med epidemijo ni zamrla. Leta 2020 je ekipa izpeljala 15 Odprtih kuhn, leta 2021 pa 21.Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.